"Jeg må gerne..."

Varme hveder & hindbærsnitter

Puh, jeg har haft lidt travlt, så derfor kommer indlægget lidt sent – men!
I torsdag stod den på hjemmebag, som jeg sørgede for. Der blev bagt varme hveder og hindbærsnitter. Hvederne var på min mors opfordring, hindbærsnitterne på min fars.

IMG_9676

Så, jeg måtte i gang – ingen kommentar til, jeg troede det var helligdag i torsdags og ville have lavet vafler til brunch i stedet, tsh, nej da….

Hvederne blev bagt ud fra en opskrift på nettet, den her, men jeg synes 850 gram mel lød lige sygt nok, så jeg nøjedes altså med ca. 600 gram, omkring 614, haha.
Hindbærsnitterne blev bagt ud fra opskriften i Amos Den Store Fødselsdags Bagebog, Mørdej ud fra side 66, og snitter ud fra side 63.

Til jer, der ikke har bogen, foregår det således:

Mørdejen, der svarer til to bunde eller plader dej, laves med…:
– 300 g mel
– 200 g smør
– 100 g sukker
– & 1 enkelt æg

1. Mel & sukker blandes, hvorefter koldt smør hakkes i.
2. Dejen “smuldres” med fingrene, til der ikke er flere store klumper smør, hvorefter ægget tilsættes, og dejen hurtigt æltes, til den er ensartet og glat.
3. Dejen formes til en kugle, og kommer i køleskabet i ca. 30 minutter.

Når mørdejen er lavet, kan vi tænke på at lave selve hindbærsnitterne, wuhu.
Hertil skal der bare bruges kulørt krymmel, som det de bruger ved bageren, flormelis, vand og selvfølgelig hindbærsyltetøj.
Opskriften siger, der bliver ca. 20 stk., men det afhænger af meget, just saying…

Anyway…:
1. Mørdejen skal deles i to, og rulles ud i to rektangler. Helst rektangler, da det gør dem nemmere at lave til reelle hindbærsnitter, mine er dog altid blevet runde, så hvis du har et råd til at gøre dejen firkantet, hit me the fuck up <3
2. Når dejen er rullet ud i ca. to lige store stykker, sættes de i ovnen én af gangen, i midten, i en forvarmet ovn på 200 grader – eller 180 varmluft, i ca. 10 minutter. Dejen begynder at blive hård/sprød i siderne, og så skal den helst tages ud, så hold øje med den.
3. Når pladerne er afkølede, smøres den ene med hindbærmarmelade – kun et tyndt lag, det skal helst ikke blive for tykt, hvorefter det andet ligges ovenpå, så godt, som det nu passer. Mine revner som regel, og så skærer jeg hindbærsnitterne ud efter revnerne, haha.
4. I opskriften står der, de skal skæres skrå med en bredde på ca. 5 cm, hvorefter de pyntes med glasur og krymmel. Jeg vil sige, jeg er begyndt at pynte med glasur og krymmel inden, jeg skærer dem ud, hvilket jeg synes har virket fint?
– Glasuren skal være tung, og ikke specielt flydende, og derfor er det svært at administrere, at få den perfekte glasur, når man skal lave ny glasur til hver udskårne kage, derfor syntes jeg, det har været lettere at pynte hele kagen, før jeg har skåret den ud med en skarp kniv. Man bestemmer selvfølgelig selv – prøv jer frem <3
5. Herefter anbefales det at komme dem i en tætsluttende kagedåse, men jeg har som regel bare puttet dem på en tallerken med noget madpapir i mellem og så ind i køleskabet, og de har smagt fint alligevel, så det kan man sagtens. Tag dem dog gerne ud sådan 15-30 minutter før de skal spises, så de ikke smager alt for “koldt”.
FullSizeRender (2)
Hvederne blev nydt om aftenen, mens vi spillede Scrabble, og det samme blev hindbærsnitterne <3
Det var alt for denne gang. Håber I vil følge med på Bloglovin enten med profil derinde, facebook eller email. <3

– Cecilie x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Jeg må gerne..."