Surt opstød: DSB

Fredag = bagedag!

God eftermiddag på bloggen! I dag bliver indlægget en anelse mere positivt ladet end i torsdags, thank god 😉

Lillebror og jeg var alene hjemme i fredags, efter mor og jeg havde været på Hillerød hospital, og efter et besøg ude hos farfar, der bød på kage, kage, lidt franskbrød med smør – og kage.
Sådan helt legit.
Vi fik 3 forskellige slags kage – kanelbrødsstang (?), spandauer og Wales kringle HAH, og så spiste jeg lige tre stykker franskbrød med smør, fordi det bare lige var tillokkende, og et glas æblejuice. Tidligere på dagen havde mor og jeg også fået henholdsvis kaffe og varm kakao.

Anyhow – min bror og jeg var alene, og havde lovet mor, at vi ville bage kage, til de gæster, vi fik lørdag aften. På daværende tidspunkt vidste vi bare ikke, at gæsterne ville komme lørdag aften, men regnede med lørdag eftermiddag. Oh welliewell.

Dovenskab længe leve! Vi gik hver især i gang med en kageblanding, jeg valgte Gulerodskage fra Amo med mild creme, idet jeg simpelthen desværre bare fucking elsker gulerodskage med creme. Det er helt forfærdeligt, jeg fik også gulerodskage i onsdags ovre i skolen 🙁 men altså gulerodskage, banankage og en sjælden gang i mellem noget æblekage/kage med revet æble (dvs. æbletærter og shit like that ikke hører med) er bare de få kager, hvor det altså er OKAY, at der er frugt og grønt i. Tihi. I hvert fald – jeg gik i gang, lillebror fik smeltet noget smør. Først var vi i tvivl, for der var ikke så meget smør, så vi ringede til fasteren i Jylland – men hun svarede ikke, så vi besluttede bare selv, at solsikkeolie i en kage nok ikke var super optimalt…….
I hvert fald – jeg fik lavet min perfekte, fine kage, der kom i ovnen and all, og derefter obviously ud af ovnen, hvor den fik lov til at køle af på en rist. Smuk, ikke?
image

Lillebror fik lov til at lave Krydderkage med æble også fra Amo. Lad os bare sige, at det gik knapt så fantastisk med den….. I øvrigt en lidt underlig indpakning, Amo? 🙁 det svinede i hvert fald en del, fordi melblandingen bare lå nede i æsken, og ikke i “poser” som de fleste andre 🙁
Bror lille går til karate, og er forholdsvis tæt på at få sort bælte, ikke? Men af en eller anden grund, kan han BARE IKKE finde ud af, at røre rundt i en dej, så der ikke er melklumper? Så da vi skulle til at hælde op i formen, måtte jeg lige sige, at det gik altså ikke, fordi der var melklumper i.
Men dum er han jo ikke, vel? “Jamen, der er jo æble i, så det er bare æbleklumper!!”
Nej, søde.
Der er ret stor forskel på naturlige, klumper af æble-halløjsa, og så klumper af reel mel, der ikke er blandet, igås. Jesus.
Vi fik det ordnet, og begynder herefter jo så at hælde dejen ned i en silikoneform, hvor jeg finder ud af, at der stadigvæk er dejklumper i. Så mens jeg forsøger at redde dem ud, og få dem blandet, ringer telefonen jo så, og jeg beder lillebror tage den, da det er faster, der ringer.
Idet han tager den, taber han jo så lortet ned i dejen – min nye (fra december) iPhone 5S.
Den var smukt bagefter, lad os sige det sådan.
Efter det her, fik vi lavet noget suppe og brød, som vi spiste, mens vi så Disney Sjov – og lillebror var da også så optaget af dette, at det var mig, der måtte tage gulerodskagen ud af ovnen, og placere krydderkagen derinde i stedet.
image

Jeg prøvede at foreslå, om vi ikke skulle dekorere krydderkagen med et eller andet nice, men nej. Der skulle bare lidt plain, almindelig sukker på, fordi det havde han jo læst bag på indpakningen, så det gjorde vi.
Dagen efter kom kagen jo så på fad, sammen med nogle af mors hjemmelavede Kys – og Paris-tupperware beholderne har hermed bestået testen. Kyssene er lavet for flere måneder siden, vil jeg skyde på, men de smagte, som var de blevet lavet dagen i forvejen, ligesom kagerne! Så det var en win.
image

Gulerodskagen blev selvfølgelig dekoreret med smørcremen, vi fik lavet, og kom til at se…. lidt grimmere ud, end jeg havde tiltænkt, men sådan er det jo. Det var sgu svært at gøre det smukt og lige. Oh well, den smagte godt, og det er vel det vigtigste, ikke?
image

– Cecilie x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Surt opstød: DSB