7 - og hvad så?

“Jeg må gerne…”

God aften på bloggen!

Jeg har sidder netop nu og spiser påskechokolade, efter en lang dag med bagning af henholdsvis hveder, og hindbærsnitter til min far.
I øjeblikket er jeg meget obs. på, hvad jeg spiser, og putter ind i munden. Jeg har et godt stofskifte, jeg er normalvægtig, så det er ikke fordi, jeg på dén måde er på kur. Jeg bliver bare nødt til at tage mig sammen, hvad angår mad, fordi jeg har indset, at jeg sgu ikke har et godt stofskifte forevigt, og jeg nærmer mig de 20, så det er måske en idé at få styr på det med maden, inden det bliver et reelt problem, og jeg pustes op som en ballon og triller rundt i gaderne…. hint; hvis I ser en menneskelig bold trille om i gaderne, er det mig – kom gerne over og sig hej! 

Anyway – nu sidder jeg altså her foran computeren med småondt i mausen grundet den månedlige menstruation, der nu engang rammer os piger/kvinder, og spiser min chokolade, og jeg tænker på, at dét må jeg gerne.
Hvorfor må jeg det?
Jo.
– Jeg har allerede ødelagt min “kur” ved at spise usundt én gang i dag, hindbærsnitter.
– Der er ingen måde, hvorpå jeg kan redde “kuren”, idet jeg også skal have hveder senere, så might as well fucke op big time, why not.
– Jeg har menstruation, min mave gør ondt, chokolade gør godt.
Der er langt flere grunde, jeg kan komme på i hovedet, end de tre, men det er bare sådan overordnet, og får at give et indblik i, hvad jeg – og mange andre mennesker tænker, når vi stopper noget usundt i munden.
At det er okay, fordi vi på en eller anden led har gjort os fortjent til det.

NEJ, det er forkert! 
– Du har IKKE på magisk vis optjent retten til at spise chokolade, hindbærsnitter, kage, eller hvad du ellers stopper i munden af usunde sager. Sådan fungerer verdenen ikke, og dette er ikke noget, man optjener, eller gør sig fortjent til.

Vi er nødt til at lære, at vi spiser det, fordi vi har fortjent det, ja… men vi har fortjent det, fordi vi er til, og fordi det er noget, vi har lyst til, og vores krop har lyst til! Længere er den ikke.
Vi behøver ikke alle mulige grunde til, hvorfor vi spiser, som vi gør – det gør vi, fordi vi har lyst til det. Og hvorfor benægte sig selv den simple glæde, det er, at spise noget, man har lyst til? Usundt eller ej? Det ved jeg i hvert fald, at livet er for kort til. Så jeg nyder ikke min chokolade, fordi jeg har menstruationssmerter, eller fordi jeg har gjort noget godt for min familie. Jeg nyder min chokolade, fordi jeg er til. Jeg trækker vejret, jeg lever, og jeg har lyst til chokolade. Derfor spiser jeg det.
– og sådan synes jeg også andre burde se på det. Det er ikke en gave, at vi kan få lov til at spise usundt, og at spise sundt, er ikke et privilegium, der bliver ødelagt af at spise usundt. Hvad er i det hele taget sundt og usundt?
Vi kan godt blive enige om, det ikke er sundt at kværne en plade chokolade hver dag med en liter sodavand. Men det er heller ikke sundt, at æde salat dagen lang – vi, og vores krop, skal være i balance, og vi skal have lige meget af det søde og salte. Balance er sundt, og du behøver ikke en undskyldning, for at lade din krop komme i denne balance. Det er en forkert opfattelse, at vi skal bruge undskyldninger, for at spise usundt – kroppen har brug for sukker at køre på, og kroppen har nogle gange brug for f.eks. chokolade. Så længe man udover det lytter til sin krop, sørger for at få henholdsvis nok fedt, protein og kulhydrat, så er det sgu lige meget, hvad man ellers spiser – eller, det synes jeg. <3 Så get of ur ass og snup det stykke chokolade, du har kigget på hele aftenen, eller det stykke kage, din nabo kom over med, men som du først spiser i morgen som “fredagsslik”. Din krop vil takke dig <3

Hvis mit indlæg har inspireret, skal du være velkommen til at følge mig på Bloglovin’ her, med din email, facebook eller Bloglovin’ profil. Rigtig god weekend!

FullSizeRender

– Cecilie

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

7 - og hvad så?