Vietnam 2018 - Dag 25 - Faculty of Traditional Medicine & Møde med lærerne fra UCC

Vietnam 2018 – Dag 26 – Traditional Medicine Hospital

Hej bloggen, og velkommen tilbage!

 

I dag var en laaang dag. Jeg havde fået 3 timers søvn, og jeg var dopet på truxal, som jeg havde taget i løbet af aftenen og natten. Hvorfor så det? Jo, jeg var kommet op at diskutere med min kæreste. Jeg vil ikke gå yderligere i detaljer med præcis hvad, men det var lidt halvgrumt. Jeg græd hele natten, i shit you not. On-off. Jeg sagde til ham, jeg ikke engang ville hjem mere (fordi han skulle hente mig i lufthavnen, og vi bor sammen nu), hvilket selvfølgelig threw him entirely off guard. Og han sagde en masse ting med, at jeg skulle tage et skridt tilbage, at jeg ikke skulle lade min glæde så nemt påvirke, og jeg skulle gøre noget ved det problem, osv. Men ikke i ond mening… vi fik fixet det, jeg fik forklaret mig, og han var rigtig sød, og sagde, at han vidste godt, at min hjerne bare konstant arbejdede på højtryk for at finde ALLE de værste scenarier, konstant – og det har han jo ret i… han afsluttede samtalen ved at sige, han håbede, jeg snart kunne finde noget ro (på daværende tidspunkt var klokken 2 om natten, Vietnam tid, og jeg var helt færdig af gråd). Jeg fandt imidlertid dog først ro ved en 4-tiden, efter at have taget min medicin, lavet bodyscan m.v., og til sidst – endelig – gav min krop bare op. Jeg skulle dog op ved 7-tiden, og fik derfor ikke rigtig sovet overhovedet…

 

I starten var jeg superspændt på det, vi skulle i dag. Vi skulle på Traditional Medicine Hospital i distrikt 3, 179 Nam Ky Khoi Nghia, jeg var ellevild for at se, hvordan de brugte traditionel medicin i praksis også.

Gruppebillede foran en af bygningerne. Der blev taget et nyt, for jeg nyste lige som det første blev taget – superakavet, og alle så OG hørte det…

Og et fællesbillede indenfor, på hospitalet.

Vi så mange spændende ting og behandlinger, men jeg husker ikke rigtig noget af det – dog brugte de enormt meget tigerbalsam(!), fordi inden længe begyndte jeg at nikke skalder, og jeg kunne vitterligt ikke holde mig vågen, jeg havde ondt overalt, og jeg var så usigeligt træt.

Beviset på, at jeg var 100% done. Jeg måtte gå ud, da kvinden på briksen begyndte at få noget akupunktur med væske i nålene (?) ind i nakken… jeg var for træt, og jeg blev samtidig rigtig svimmel og kvalm, fordi jeg ikke rigtig havde fået spist, og var vitterligt bange for at kaste op, så jeg skulle bare uuud. Bagefter var vi nede og se, hvordan de laver “medicinen”, hvilket manden forklarer… Jeg sad på en bænk, med en af de andre piger, der også bare var helt færdig.

Da rundturen var forbi, skulle vi sidde i et konferencelokale og tale om dagen, og jeg faldt næsten i søvn… Da det hele ENDELIG var slut, tog jeg en taxa hjem med de andre i en fart, og gik direkte i seng for at tage en lur, for jeg kunne vitterligt ikke mere… jeg var helt færdig.

 

Det hjalp heldigvis at få sovet, og jeg gik derefter over på Ben Thanh alene. Jeg havde fået at vide, jeg skulle købe noget månekage med hjem, så det ville jeg gøre. Derudover var jeg stadigvæk på jagt efter en kjole til Final Presentation, og derudover en traditionel vietnamesisk dragt – jeg havde øjnene på disse to smuklinger:

De kostede dog omkring 500.000 dong stykket, hvilket er ca. 150 kroner, og det syntes jeg liiige var dyrt nok, så jeg satte mig selv i tænkeboks.

I mellemtiden fik jeg dog købt gave til min lillebror, min veninde, m.v., tror faktisk også jeg fik købt lidt til min kæreste. Og vigtigst af alt, så fandt jeg en kjole til Final Presentation! Den dækkede godt nok ikke skuldrene, men den var lang nok, helt ned til fødderne, og jeg kunne jo bare tage en cardigan på, så kunne de ligesom ikke brokke sig… pissegodt.

Så gik jeg hjem, og det begyndte at regne, og jeg tænkte bare “fuck man”, og så kom jeg tilbage på hotelværelset, udelukkende for at finde ud af, at min roomie simpelthen var gået med kortet, og det syntes jeg måske liiige var strengt nok. Ét var, jeg ikke kunne komme ind. Noget andet var, at når rengøringspersonalet så lukkede mig ind, så havde jeg hverken aircondition, varme eller lys, og de havde INGEN ekstra nøgler. De var dog så søde, at låne mig deres rengøringskort til den etage, vi boede på, som jeg kunne sætte i, så jeg kunne få lys m.v., da jeg gerne ville i bad, eftersom jeg var helt gennemblødt. Derefter gik jeg i bad, og var ellers rimelig pissed off… hvilket også var grunden til, at jeg valgte, ikke at spise aftensmad sammen med de andre, for jeg kunne vitterligt ikke overskue, at skulle se på nogen af dem. Så jeg gik i den lokale Circle K, og så købte jeg min aftensmad dér. Fik dog prøvet min kjole, og jeg var meget tilfreds med den – den var for skøøøn!

Jeg erindrer ikke, hvordan resten af aftenen forløb, men jeg forestiller mig, at jeg ellers bare smuttede i seng – træt, udmattet, og i semi dårligt humør, altså… Men sådan er det også bare nogle gange, og så må man ligesom tage det med, i guess.

 

Tak fordi I læser med!

Glem ikke at følge mig her eller på bloglovin‘. Til vi ses igen:

– Cecilie x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vietnam 2018 - Dag 25 - Faculty of Traditional Medicine & Møde med lærerne fra UCC