Hyggehaul i bachelor-tiden

Vietnam Haul – 2018

Hej bloggen, og velkommen tilbage! Så skal vi sgu det til det – nemlig min Vietnam Haul 🙂

 

Lad os bare hoppe direkte ud i det, ikk’? Vi starter med tøj!

Specifikt kjoler – og her er en lille, sød, lårkort kjole, jeg fandt på Saigon Square, tror jeg markedet hed – den kostede 120.000 vietnamesiske dong, så ca. 30 kr. Det er da til at leve med! Den er liiidt lille/kort, men den er hammersød!

Final Presentation – hvis I har fulgt med på bloggen ang. Vietnam-turen, så ved I, at jeg har snakket meget om en kjole til Final Presentation… det endte med at blive denne her, og så tog jeg en cardigan på til, for at dække mine skuldre. Jeg syntes, den var helt vildt cute! Og så kostede den kun 250.000 tusind, hvis jeg husker rigtigt, dvs. omkring de 60 kroner, give or take. Købt på Ben Thanh Market.

 

Da jeg dagen efter gik på Ben Thanh igen, fandt jeg denne her kjole! Også til 250.000. Jeg blev smaskforelsket i elefant-designet, og måtte altså bare eje den!

Så har vi den røde kjole her, som jeg fandt i en butik, jeg ikke husker navnet på, desværre! Men den kostede ca. 400.000, hvilket er lige omkring 100 danske kroner, måske lidt mere. Jeg syntes den var supersød, og samtidig lidt fancy, hehe. Leopardkjolen fandt jeg i Blue Exchange, hed butikken, og den kostede vidst 4-500.000 dong. Jeg købte den i en small, selv om dem, der arbejdede der nægtede at tro på, at jeg kunne være i en small, og forsøgte at prakke mig en XL på, fordi en small var “too small, you too big for this size”, øhm??? jeg er altså ikke tyk, så nej??? har lige prøvet den i prøverummet, it fit like a glove??? det tog en del diskuterende frem og tilbage, før de lod mig købe den i størrelse small…

Så går vi videre i teksten, og her ses mine elskede elefantbukser, hehe. De er købt på Ben Thanh til 100.000 dong, dvs. 30 DKK. Kun fordi hende damen “kunne lide mig” (jeg blev ved med at insistere på, at jeg kun ville betale 100.000. Hun forsøgte at bilde mig en masse ind, og ville se billeder af min familie, min kæreste, osv… til sidst gik hun med til aftalen, hehe). Jeg købte også nogle med hjem til min mor i sort-hvid. 😛 Sammen med nogle lilla, Ice Cream Oreo-småkager. Jeg købte også en sort t-shirt i en butik, jeg heller ikke husker navnet på, men den kostede 180.000, så ca. 50 kr.

Jeg blev hurtigt supertræt af, at have min hvide Region-H t-shirt på, når jeg var på hospitalerne, fordi den var rigtig tyk i stoffet, og den var supergrim at have på i hverdagen (fik mig til at se tyk ud), og jeg gad ikke have så forfærdelig meget skiftetøj med i min taske hver dag – så jeg købte en hvid t-shirt, i samme butik som den sorte, også til 180.000. Jeg boede nærmest i den t-shirt i dagene, hvor vi var af sted. De sorte bukser er købt på Hello Weekend Market, og kostede 250.000, mener jeg, det var.

Og som nogle ved, var selvfølgelig også på Hard Rock Café (tradition, når jeg er ude at rejse), og jeg skulle selvfølgelig have en souvenir med hjem. Jeg havde lidt svært ved at vælge en t-shirt, men endte med at vælge denne her. Den kostede vel… 600.000? 700.000? Jeg kan ikke helt huske det, men lige under 200 danske kroner, mener jeg, det blev. Det gjorde avs i pungen, især fordi jeg også have spist der, og brugt helt vildt mange penge! Men!! Det var det værd. Og jeg ville hellere have en original fra restauranten, end en billig, fake fra Ben Thanh 🙂

På Hello Weekend Market købte jeg også de her hvide bukser. Set i bakspejlet fortryder jeg lidt, fordi overgangen er så tydelig, men altså… sådan er det jo bare.

Afslutningsvis købte jeg stooort ind i undertøj, for det var mega billigt! Alt sammen til under 100.000, dvs. under 30 danske kroner. Blonde bh’erne var sat ned til 75.000, de hvide trusser mener jeg har kostet 25-35.000, de sorte trusser kostede 35.000 (10 danske!), og nederdels underbuksen kostede 85.000!

Jeg købte et sæt undertøj, kan ikke huske, hvad det kostede. Men det var supersmart, fordi man lukker bh’en foran, #win! Så købte jeg en masse forskelligfarvede trusser, der kostede 15.000 pr. stk, mener jeg det var… totalt billigt! Jeg købte supermeget rødt undertøj, fordi jeg var desperat efter at finde en rød nuance, der passede til en bh, jeg har… G-strengene kostede hhv. 35-45.000, de bordeaux-røde fik jeg af roomie, fordi hun ikke kunne passe dem, og dem nedenunder kostede 45.000. De røde med blonde-halløjet kostede 35.000, og de sidste mener jeg kostede 25-35.000.

Men selv om det var pissebilligt, var det altså ikke så nemt at købe undertøj, for alle medarbejderne blev ved med at sige: “No, you’re too big for this. Doesn’t fit you. Too small. You too big.” :))) ja, jeg er ikk’ en størrelse vietnameser, men jeg er altså IKKE TYK, og kan godt passe jeres freaking tøj og undertøj!!! Stop med at sig’, jeg er for stor til det!!!

 

Moving on til mad, hehe.

 

Indrømmet! Jeg er ENORMT weak! Så jeg loadede jo for sygt op på vietnamesiske snacks! Jeg købte en artiskokte, som jeg smagte på Faculty of Traditional Medicine (som jeg selv fandt frem til, da jeg havde lært min lektie ift. at spørge om sådanne ting!), som jeg bl.a. forærede noget af til mine bedsteforældre og “sviger”-forældre. Bedsteforældrene var ikke fan. Til gengæld var min mor vild med den, så hun fik deres share, hehe. Og så var der selvfølgelig nogle pakker til mig selv, he. Købt i supermarkedet Co.Op.

Så kommer vi til månekage. Eller, det bildte de mig i hvert fald ind på Ben Thanh, at det var, men det er umiddelbart altså bare green bean cake, som traditionelt spises sammen med en kop te. Sååå… men ikke desto mindre, så købte jeg to pakker af den sag, og da jeg åbnede var der to forskellige slags i – de var dog ens. De smager ENORMT sødt, som en blanding af mel og sukker, og intet andet. Lækkert nok i små mængder. Og det har ALLE omkring mig fået med, som en souvenir fra Vietnam; forældre, bedsteforældre, “sviger”-forældre. Bedste- og “sviger”-forældre, fik i øvrigt også en gang kaffe. “Svigerne” kunne ikke lide kaffen, så de sendte den i stedet af sted til noget eksperimentelt, for at finde ud af, hvad der var i. Så det går jeg da og venter spændt på at finde ud af xD

Da vi var på endagstur, var vi bl.a. i Mekong Delta, hvor vi så, hvordan de lavede traditionelt kokosnøddeslik med peanuts i, så dem købte jeg 3 pakker af, da jeg syntes, det smagte rigtig godt. Det var dog ikke lige så lækkert, når det ikke er frisklavet, og der er mærkeligt papir rundt om, der sidder fast… på hvert et stykke… sad time. Afslutningsvis ses den rigtige månekage, som jeg endnu ikke har åbnet op for.

Og så kommer vi til noget helt andet – for jeg kunne jo ikke lade være! Jeg savner Japan helt vildt, så jeg købte også nogle japanske snacks, hehe.

 

Og vi går videre, til alt-muligt, hehe.

Alt ovenstående er købt på Hello Weekend Market. Det første er en chibi-tegning, jeg fik speciallavet, 3 stk., 180.000 pr stk., mener jeg. Det var meningen, min farmor, min farfar og hans kone, og mine forældre skulle have en tegning. Mine forældre får ikke en, for jeg ville gerne beholde en som minde, fordi jeg syntes, den var så fin 😛 Så købte jeg et mobilcover, kan ikke lige huske prisen på det, men jeg vurderede, det var pengene værd (tror faktisk måske det var 130.000?), fordi jeg så kunne have min mobil om halsen, og dermed være mindre bange for, at den blev tyvstjålet, hehe. Jeg købte i øvrigt også noget linserens, kommer jeg lige i tanke om… og så købte jeg en Parfume fra Chanel. Who knows om det er ægte, men altså, den kostede 120.000, og jeg mindedes, at duften var god, så jeg slog til!

Så var jeg i Hachi-Hachi, som er en japansk butik (jeg prøvede Daiso først – don’t go there, det er SLET IKKE som i Japan!), hvor jeg bl.a. købte de her fod-detox, fordi jeg fik ømme fødder… hehe. Og så var jeg forbi Hello Kitty Coffee Shop, som desværre var i gang med at lukke, og faktisk også lukkede, da vi var der, og købte de her spisepinde, der er lidt længere, end dem med Totoro, som jeg har derhjemme. 25.000, det er jo ingen penge!

Så var jeg i Minigood Korea, hvor jeg købte 2 (3?), iphone opladere, fordi de kostede 69.000, dvs. under 15 kr!, og de passede til min telefon, trods jeg havde et cover på – jeg købte for nyligt en oplader i Tiger herhjemme, hvor jeg ikke kunne bruge opladeren, mens jeg havde cover på… det var jo ligesom pænt irriterende 🙂 Så jeg købte nogle hernede, og de virker superlækkert! Jeg købte også 4-5 sæt høretelefoner til 69.000. De er ikke iPhone-kvalitet, men TÆT PÅ, taget i betragtning af, at de er så billige! Jeg smadrede for nyligt mine iPhone høretelefoner, fordi jeg har brugt dem så meget, så jeg tænkte, det måske ville være en god investering… Og så købte jeg en masse sorte kuglepenne, fordi sorte kuglepenne giver mig ro i sindet (?), og de kostede 60.000. Vi var også i en butik med alt muligt ift. tv, computere, m.m., hvor jeg købte en powerbank! Den kostede vidst 300.000, og kablet til den kostede 10.000, eller sådan noget, jeg kan ikke helt huske det, men det var billigt nok, så jeg prøvede ad, da jeg har smadret det ene stik på den jeg har. Dog er den her mega lang tid om at lade, desværre…

Afslutningsvis har jeg eksperimenteret med traditionel medicin, og købte bl.a. den her pebermynte olie på Fito Museum, som skulle være god mod insektbid, forkølelse, slidgigt og meget mere. Den her gav jeg bl.a. også til min far i gave, sammen med en krokodillefod fra krokodillefarmen (lillebror fik også en krokodillefod, som han for nylig har fortalt mig skræmmer ham xD han fik også et skrin til opbevaring med et symbol på, og en elefant-pynteting). Jeg købte også 2x hvid tigerbalsam med hjem, da de kostede 60.000 eller sådan noget, dvs. 15 kr. Den hvide skulle være skånsom mod huden (kan jeg så fortælle jer, det synes jeg IKKE den er, og den lugter frygteligt af menthol, ew).

 

GAVER TIL KÆRESTEN, hehehehehehe. Jeg gik i laaang tid og plottede, hvad helvede jeg skulle give ham, for han vil jo ikke have noget specielt, vel :))

Jeg vil sige, jeg tænkte MEGET over gaverne, da jeg ikke ville have, han skulle kalde mig cringe igen… så… Jeg købte nogle spisepinde til ham, fordi han brokkede sig over, at dem jeg havde, var for korte, og vi spiser tit wok. Chilisauce i alle afskygninger, fordi han elsker stærk mad. Fik anbefalet en anden, end de to midterste, men den havde de ikke, da jeg var nede og handle, så jeg to forskellige, som hver indeholdt en ingrediens fra den, jeg blev anbefalet xD Han var vild med den med hvidløg i, det gik enormt stærkt med at få spist den, er du vimmer… han kværnede den i sig, spiste den på alt, osv. Den var sgu en vinder! Så købte jeg øl, fordi han godt kan lide øl… jeg købte to Saigon Special, som han drak, og så var der de her to tilbage, hvoraf den sidste er en japansk øl (som han syntes smagte bedst af dem alle).

Så bruger han af og til tigerbalsam for smerter, så jeg tænkte TIGERBALSAM SKAL DU FÅ. Så han fik noget Vietnam-balm, der dufter sygt godt og er så smooth og pæn i farven, hehe, og noget rød tigerbalsam. Vi endte dog med at bytte, så han fik den hvide, og jeg fik den røde, for jeg elsker den duft af kanel, den røde har (og jeg synes ikke, den føles lige så hård mod min hud – jeg købte den bl.a. for at lindre mine forstuvede ankler, so far nothing).

Jeg købte også gaver til en veninde, som jeg ikke kan disclose her, fordi hun nogle gange følger med… hun købte også gaver til mig, da hun var på ferie. Vi skriver nu 22. december, og vi har ikke udvekslet gaverne endnu #bachelorerhårdvedos

 

Det lakker langsomt mod enden, i denne her haul… Er I med endnu?

Da vi ankom som studerende, fik vi en varm velkomst med gaver i form af en notesbog, en kuglepen, et program og et navneskilt. Notesbogen blev, som I kan se, flittigt brugt under opholdene på de forskellige hospitaler, m.v. Thong Long-papiret stammer fra en leg, vi legede den første dag, hvor en vietnamesisk studerende skulle beskrive en frugt på engelsk, jeg skulle finde frugten, så skulle de fortælle hvad frugten hed på vietnamesisk, og jeg skulle gentage, og derefter sige, hvad den hed på engelsk – vi har at gøre med en dragefrugt 😛

 

Da vi skulle hjem igen, til Final Presentation, fik vi ikke blot vores Certificate, vi fik også gaver i form af tørrede frugter, og lykkearmbånd. Mit hjerte smeltede fuldkommen!

 

Afslutningsvis vil jeg bare gerne lige slå et slag for Qatar Airways, der på vores rejse udleverede lidt lækre ting og sager – nu har jeg jo rejst til Tokyo før, og der får man altså kun udleveret en tandbørste!

Den lille care-package indeholdt tandbørste m. tandpasta, ørepropper, læbepomade, sovebriller/maske, og varme sokker til flyet. Det kalder jeg service!

 

Det var alt for nu.

Tak fordi I har læst med!

Glem ikke at følge mig her eller på bloglovin‘. Til vi ses igen:

– Cecilie x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hyggehaul i bachelor-tiden