"Bog"-udgivelse?

OrganiCup – selve koppen & service

Hej på bloggen!
I dag skal vi tale om noget både ganske naturligt, men også meget personligt – nemlig menstruation. Derfor vil jeg råde eventuelt mandlige læsere med sarte sjæle, til ikke at blive ved med at læse, medmindre de 1) leder du efter en gave til din kæreste, eller 2) er interesseret i at vide lidt om, hvad fænomenet ”menstruation” egentlig er, kunne det måske være en mulighed at læse videre.
Det samme gælder for jer piger – I kommer sikkert til at kunne nikke genkendende til noget af det, jeg skriver, og hvis I er interesserede i at vide mere, eller prøve et andet alternativ end bind og tamponer, så læs endelig videre, da indlægget her primært vil handle om OrganiCup. Den ser sådan ud:

IMG_0195

Emnet ”menstruation” er tabubelagt, og personligt, og derfor grænseoverskridende, at skrive om – omvendt er menstruation en ganske normal del af kvindekroppens anatomiske funktioner, der skal accepteres og af-tabubelægges. Derfor tager jeg emnet op J  Indlægget vil starte med en kort introduktion om mine egne erfaringer med bind og tamponer, samt alternativet OrganiCup, og min oplevelse af deres kundeservice derinde.

Først vil jeg fortælle lidt personligt om mine oplevelser, med bl.a. bind og tamponer.
Det skal lige siges, at alle har forskellige præferencer, og ikke alle er ens! Nogle foretrækker det ene, frem for det andet, og det er helt okay, så længe man er klar over de uskrevne retningslinjer, f.eks. i forbindelse med, hvor lang tid henholdsvis bind og tamponer må side og så videre.
Personligt har jeg aldrig brudt mig om tamponer, da jeg synes de gør ondt. Bind har derfor altid været min go-to, men jeg får slidsår på inderlårene af at bruge dem mere end et par dage L

Så her for nogle måneder siden linker min mor mig til OrganiCup – og jeg begynder at læse, og synes egentlig det lyder som et meget godt alternativ, da det skulle være sundere, lettere, besparende, idet det er et éngangskøb, og miljøvenligt. Men, kan det nu virkelig være så godt, som det lyder? Det regnede jeg ikke med, og derudover havde jeg også mine tvivl, da jeg har mange andre komplikationer i forbindelse med min menstruation, jeg ikke lige føler for at uddybe 😛
– MEN, så kom jeg i skole, og ud af det blå siger min veninde så, om jeg ikke kendte det, når man var for doven til at sætte sin kop i, og så vågner med blod overalt?
Det skal lige siges, jeg var ved at falde bagover, da jeg ikke lige var klar over, det bare var noget, man snakkede om, men jeg spurgte så ind til, om det var en OrganiCup, og mange andre ting.

Efter samtalen, måtte jeg fluks hjem til min mor og fortælle, om det, jeg havde erfaret – og at jeg ville prøve sådan en kop. Så 19. marts fik jeg bestilt en kop, og den kom 3-4 uger efter. Der stod leveringstiden var ca. 2-4 uger, så jeg bestilte en måned inden, jeg skulle have min menstruation igen, og satsede på, at den ville nå frem inden da – og dét gjorde den!

Jeg var superspændt, efter at have fået min kop, og måtte da også lige teste den… tænkte, det kunne være en idé lige at se, hvordan den virkede, uden man var i midten af cyklussen – og jeg var positivt overrasket. Koppen var rigtig behagelig at have i, og man mærkede stort set intet til den. Til gengæld syntes jeg, det gjorde ondt at tage den ind/ud – det er nok forskelligt fra person til person, og jeg tænker også, det er tilvænningssag.
Da jeg skulle have koppen ud, bemærkede jeg, at der kom lidt blod – hvilket jeg skyndte mig at skrive ind til support med, da jeg syntes, det var underligt, og lidt tankevækkende. Svaret kort ridset op lød på, at det…: var helt normalt at det gjorde lidt ondt, fordi kroppen skulle vænne sig til det vakuum, der skabes – og at blodet sikkert var pre-menstruationsblod fra livmoderen, der blev ”suget” med vakuummet ud. Meget lettende!
Herudover fik jeg tips til både indsætning og udtagning, der lyder således: når den skal ind, anbefales det at bruge postevand eller vandbaseret glidecreme på koppen, samt eventuelt at ligge ned, når man fører den ind, for at gøre indsættelsen lettere, ved at man slapper af i underlivet. Derefter anbefales det, at ”rotere” koppen, enten ved at holde fast i bunden, eller køre en finger rundt i kanten – er der folder, er koppen ikke foldet ud.
Når den skal ud: anbefales det, at man vasker hænderne (også ved indsætning!), og tager fat i ”stilken” på koppen, hvorefter man langsomt hiver nedad, mens man spænder i bækkenbunden. Herefter tages der fat i bunden af koppen, trykkes på siderne, så trykket udlignes, og koppen kan tages ud.

Jeg var rigtig glad for svaret, og havde selvfølgelig rådene med i mine overvejelser, da jeg skulle bruge min kop for første gang – desværre blev den ved med at lække, og jeg fandt senere ud af, den ikke foldede sig ud, når jeg havde sat den op… og at lige meget hvilket råd jeg fulgte, nægtede den at lytte? Så jeg skrev en til kundeservice igen og brokkede mig lidt, for jeg var jo oprigtigt frustreret over, at det ikke ville virke.
Her fik jeg en rigtig sød besked om, at vedkommende da var ked af, jeg havde problemer med koppen, og at det desværre hændte, fordi alle kvinder jo er forskellige (big surprise), og at nogle kvinder havde mere gavn af en længere kop, Divacup eller hårdere, Meluna Sport – det blev anbefalet, at jeg kunne købe dem her. Meluna Sport skulle, grundet sin hårdhed, have lettere ved at folde sig ud, så det vil jeg se nærmere på.
Så fik jeg at vide, at OrganiCup havde refunderet min ordre, og at jeg måtte have en dejlig dag, og selvfølgelig kunne tjekke de andre alternativer til en kop ud.

Og til det har jeg bare at sige, at jeg virkelig syntes, det er fantastisk og stort, at der bliver lyttet til kunderne – og min ordre blev refunderet, trods det slet ikke var OrganiCups skyld, at den ikke virkede, fordi det givetvis har noget med min anatomi at gøre.

Derfor – til trods for, OrganiCuppen ikke lige virkede til mig, vil jeg varmt anbefale den, da den som nævnt er et supergodt alternativ til bind og tamponer, og er behagelig at have i, i f.eks. modsætning til tamponer – ifølge mig – og jeg virkelig tror på, at det er en god kop. Og som nævnt vil jeg klart gå ind og kigge på de andre modeller J Derudover er deres kundeservice jo helt i top, og jeg kunne virkelig ikke være gladere, for den behandling, jeg har fået, og det er også den primære grund til, at jeg anbefaler dem, da jeg ikke kan tale ud fra det virkende produkt, da jeg ikke har fået udbyttet af denne.

Dette indlæg indeholder ikke affiliate links, og er ikke lavet på opfordring af OrganiCup, selv om jeg dog har hørt dem ad, om det er okay, jeg lavede indlægget.

Husk at følge mig på Bloglovin’ her, enten med Facebook, email eller profil derinde.

– Cecilie x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Bog"-udgivelse?