Hvad har jeg lært i SFT? #2

Miniferie i Nordborg, Spejderlejr og Universe

Hej på bloggen. Her sidste søndag tog jeg af sted på ferie med min farfar, hans kone og min lillebror. Vi tog til Nordborg, idet mine forældre var på spejderlejr i Sønderborg, så vi nemt kunne komme i kontakt med dem.

Som sagt tog vi af sted søndag, og dagen blev egentlig primært brugt på at køre. Vi pitstoppede i Faaborg hos en af mine bedsteforældres venner, hvor vi spiste noget brunch-agtigt, inden vi tog færgen over til Jylland. Ham vennen boede helt vildt hyggeligt, jeg var kinda jelly, og det var især virkelig hyggeligt, fordi det øsregnede udenfor.

Say what u want guys, men regn er altså bare… Jeg elsker det! Jeg elsker regnvejr. Især hvis jeg er indenfor med en god film og en kop varm kakao, hehe.

Da vi nåede over til Jylland, kørte vi op på hotellet. Hotellet havde ringet til os tideligere på dagen og spurgt, om vi kunne være tilbøjelige til at ændre værelse fra et familieværelse, til to dobbeltværelser i stedet for, idet de havde fået så meget regn, at deres kælder var oversvømmet. Det kunne vi selvfølgelig godt overtales til! Så vi pakkede ud, hvorefter vi tog en tur til Sønderborg, hvor vi gik lidt rundt og bare chillede.

Det viste sig jo så, at kongeskibet lå til havn i Sønderborg, hvilket var en anelse komisk, idet at det også gjorde det SIDST vi var i Sønderborg… tsk. Så fame, at kongefamilien følger efter en, når man tager på ferie :)) eller noget, haha.

Til sidst blev blev de gamle shanghajet af nogle jernalderpeepz, der var sejlet derned i deres jernalderbåd eller whatever, og så gik snakken jo – og jeg kedede mig! Jeg var slet ikke i moodt til historie. Men jeg satte mig på båden og chillede, og det gjorde min broder også, og så blev vi selvfølgelig også shanghajet af en af de her ældre dudes, der ævlede løs om jernalderen, bygningen af båden, osv. Ugh, hvor jeg ikke magtede, haha. Men vi fik da et gammelt National Geographic blad med, samt en anden brochure-dimmedut.

Så tog vi et smut forbi Den Spanske Trappe, som folket åbenbart ynder at kalde den, hvor der var blevet lavet kunstværk på (billede kommer senere), det var faktisk rigtig fint.

Så kørte vi tilbage til hotellet, hvor vi spiste aftensmad. Jeg var skrupsulten, så jeg skulle selvfølgelig have en burger 🙂 Da vi sad i restauranten, kom tjeneren hen og spurgte, om vi ville vide, hvad dagens menu var – det skal lige siges, at tjeneren var en forholdsvis ung fyr, og han så sådan forholdsvis godt ud, ikk, så det var lidt awkward, og han begyndte at forklare, og han stod sådan “er I interesserede i sådan en?” og mine bedsteforældre kiggede sådan, og min lillebror turde ikke rigtig sige sin mening, så jeg breakede the ice, og var all: “øhm, nejtak, jeg… nej, jeg er ikke til fint brug, jeg vil bare have burger og fritter og sådan, det tror jeg ikke I har, men… ja, det der er for fancy til mig, haha.” og lillebror joinede så med på den, haha.

Så vi kiggede menukortet igennem, og det var skisme en burger, så sådan en snuppede jeg!

Senere på aftenen, lavede min farfar virkelig meget pis med den her unge herre, og jeg stod sådan “farfar helt ærligt, ikke være så strid ved den nydelige unge fyr, gider du da holde op”, og han stod :)) “nå, skal jeg sige det til ham :))” og jeg stod bare “yea go ahead, i ain’t scared of u”. Så kommer vores tjener jo så, og min farfar siger: “Mit barnebarn, Cecilie her, hun siger, at jeg ikke skal være så strid ved dig, for du er jo en sød ung fyr” og jeg stod bare !! “Farfar!!! jeg sagde nydelig!!” og tjeneren stod bare :))) get me outta here :))) og som han var gået stod jeg bare “it’s way 2 soon at snakke om personality omg farfar”… needless to say, jeg scorede ikke. Ikke ham, i hvert fald. Farfar fik til gengæld scoret nogle gratis oplukkere, som jeg endnu ikke har fået testet.

Burgeren var i øvrigt fucking god, og bare…. mhhhhh!!!! 10/10 would recommend

img_8054 img_8056

Derefter gik vi en tur i Nordborg, og ned gennem Nordborgs gågade, som var… jævnt okay død. Der skete sgu ikke så meget dernede. Men jeg synes alligevel, der var noget charmerende over de gamle bygninger, idk? Jeg er også dybt forelsket i fucking Ugerløse????

img_8062 img_8059 img_8068

Hotellet hed i øvrigt Nørherredhus, og kan varmt anbefales, hotellet var fint, og om ikke andet, så skulle I tage et smut forbi bare for deres lækre burger, hehe.

img_8024 img_8073

***

Dagen efter skulle vi tidligt op og mødes med mine forældre inde i Sønderborg. Vi havde spist morgenmad på hotellet, men min forældre havde ikke fået spist ude på spejderlejren, så vi slog os ned ved en café, hvor vores tjener IGEN var en ung, flot fyr :)) what the actual fuck :)) Nå. Jeg bestilte ofc en varm kakao med flødeskum, hehe.

Mine forældre var sejlet herover på spejderskibet Klitta, så de havde brugt en uge på at sejle, inden de ankom til lejren, så det måtte vi selvfølgelig høre om. De kan I også, hvis I følger dette link til youtube. 🙂 Man må godt være lidt stolt.

Efterfølgende tror jeg bare, vi gik lidt rundt. Vi var en tur i Tiger, bl.a., hvor jeg fik købt lidt småting, min far gav slushies, så det var lækkert nok, og vi fik bare snakket lidt.

img_8085 img_8089

Til sidst havnede vi inde på en café, hvor vi fik noget frokost. Det var i Borgen shoppingcenteret i Sønderborg, på The Spot Café. Og fuck en lågsus lil kyllingesandwich, damn min bro, det smagte fandeme lækkert! Jeg elsker kyllingesandwich med karry, omg, fuck me upp bitch, I do recommend this place

img_8094 img_8096

Efterfølgende tog vi en tur på Sønderborg Slot, som HELE min familie, på nær mig, allerede havde set :)) De havde et eller andet Befri Christian d. 2 event, hvor man skulle ned i kælderen og ja, befri ham, og for at gøre det skulle man knække koder, finde nøgler, åbne skjulte paneler, etc., virkelig detektiv-agtigt, det lød superspændende, og jeg var bare head over heels, indtil det gik op for mig, at man skulle betale 125 kr pr. deltager… not so much alligevel, haha. Jeg fik da også rigeligt med tid til at gå oppe på slottet!

Jeg er rigtig vild med slotte og historier. Navnligt slottets historie. Historie har altid været noget, jeg har været forholdsvis passioneret omkring, men som jeg også til tider kan synes er ret tungt.

Noget af det første, jeg kiggede lidt på, var selvfølgelig, at slottet havde fungeret som lazaret i 1848-1851 og i 1864. Det er jo vildt spændende, nu jeg selv studerer til sygeplejerske. Her kunne jeg læse lidt om, at man dengang troede, at sygdomme skyldtes for meget blod i kroppen, hvilket også er grunden til, at man bl.a. benyttede sig af åreladning (der, hvor man skærer en blodåre over, og lader folk bløde). Når man gjorde dette, drænede man ofte ca. en halv liter. Amputationer foregik også dengang, og foregik ved, at man anlagde en årepresse, for at stoppe blodtilførslen, og ellers bare skar igennem med en kniv, og til sidst savede knoglen over og syede folk sammen. Dette var obviously en ret farlig procedure, så man måtte skynde sig, og de hurtigste fik sådan en operation klaret på ca. 3 minutter! Vildt!

Jeg så også det gamle fangerum i Nordvesttårnets kælder.

img_8097 img_8101img_8107 img_8109

Jeg så også nogle fantastisk smukke kryber (???) og en del af noget, der engang har figuret som noget bibliotekslignende?

img_8111 img_8113

Efterfølgende gik jeg videre til Christian d. 2’s gang. Eller, resterne af den, i hvert fald. Christian d. 2 var fange på slottet i 1532-1549, Adgangen til det tårnværelse, hvor han sad, skete via trappen, og tårnet rummede det bedste værelse i borgen, så Christian d. 2 levede sådan set meget godt på borgen, selv om han var under fangeskab.

img_8118 img_8117

Efterfølgende var det mest logiske at gå videre til Bageriet, hvilket jeg synes var superspændende. Den store bageovn stammede fra 1550 ca., hvor Christian d. 3 og Dorothea ombyggede. Ovnen havde et stort røgfang, der stadigvæk ses rester af. Den lille ovn var en yngre tilføjelse. Og I have no idea, hvad der befinder sig nede i kælderen dér… det ligner sådan nogle vandtrug?? someone educate me

img_8121 img_8122 img_8125

Oppe på tredjesal var de første par ting rundt omkring ikke sååå spændende igen, men der var rigtig fin udsigt!

img_8126 img_8128 img_8127 img_8129

Det var også ca. her, jeg fandt ud af, at min familie apparently havde forladt mig. Mine forældre tog hjem, efter vi ankom til slottet, eller tilbage til lejren, i hvert fald. Jeg gik og troede, at resterne af familien var gået fra 2. sal og op på 3. uden at fortælle mig det, men da jeg kom derop, gik jeg hele salen tynd, og der var intet spor af dem… altså.

Men jeg gik rundt, og nu begyndte der at ske noget spændende! Jeg elsker sådan remakes, jeg elsker f.eks. Den Gamle By, fordi man på en eller anden både bare mærker stemningen??? Det var også derfor jeg var head over heels forelsket i Shitamachi Museum i Ueno, Tokyo (læs mere her). Men altså, her var der en opstilling af bl.a. en smedje, som helt frem til 1950’erne lavede hesteskoning i Sønderjylland (ikke lige på slottet). Derudover var der en opstilling af en hjulmagers værksted, der efterlod værkstedet ved sin død i 1988, hvor det havde eksisteret i 200 år.

img_8140 img_8141

Og så kom jeg til – nok det mest spændende på hele slottet – Købmandsgården, Perlegade 40 i Sønderjylland. Ved nedrivningen af denne gård, blev en renæssancestue på 1. sal reddet og skænket til museummet. Stuen menes at stamme fra omkring 1640, og har paneler og indbyggede senge (alkover). Stuen kan have fungeret som gæsteværelse eller til udlejning, og ellers gættes det, at den stammer fra den oprindelige stueetage, og dermed var beboelse af dem, der boede der. Men look how fucking hyggeligt det ser ud!!! HALLO!!!! AHHH!!!!

img_8145 img_8148 img_8150

Deudover kunne man så gå direkte ind i Skovbystuen, som var en panelstue (ligesom den anden) fra en gård i Skovby. Den blev lavet i 1805 og står med den oprindelige maling. De to dobbeltdøre er alkovedøre med senge bagved (så sejt!!!), de smalle døre er skabsdøre, og de brede døre gik ind til nabostuerne. Vinduesvæggen var oprindeligt længere med to vinduer. AHHH!!! Seriøst. Idk, det er sikkert fucking creepy og trængt at sove i en alkove, men det ser bare så hygge ud!! Det krævede virkelig al min kontrol ikke bare at prøve at smide mig i de der alkover bare for at prøve det :/// ah!!!!

img_8153 img_8155 img_8156

Til slut tog vi en tur over mod den Spanske Trappe igen, hehe, og videre over til Borgen Centret, hvor vi gik rundt. Oh shoot, tideligere med mine parents, gik vi også en hurtig tur gennem centret, hvor jeg fik købt nogle nye Converse til den nette sum af 300 kr :)) sweet baby jesus. Denne gang blev det så farfars tur til at finde nogle sandaler, og vi smuttede også en tur i Kvickly, hvor jeg selvfølgelig købte små gajol shots :)) fordi hvad skulle man ellers købe på en familieferie rite :)) fuck me up :)) ahahahah, men farfar spædede også til, så vi købte fem shots hver, ayo.

img_8053 img_8163

Afslutningsvis smuttede vi ind på en restaurant, hvor der var buffet, og den kan absolut ikke anbefales. Castillo og Co. DO NOT GO. It is NOT worth it. To sum it up: deres lasagne var færdiglavet knorr lasagne eller sådan noget shit, deres majs smagte af pubæ, deres nuggets var weird, idek med resten, fordi så meget spiste jeg ikke. Faktum var bare, at det var ikke en succes. Do not make the same mistake.

Efter at have spist aftensmad tog vi tilbage på hotellet, hvor vi gik hver til sidst og hyggede resten af aftenen, jeg fik set Special Victims Unit, fordi, jeg elsker det program, haha.

***

Dagen 3 skulle vi så en tur i Danfoss Universe, hvilket jeg glædede mig rigtig meget til!

Det var lidt ligesom Eksperimentariet, der var masser af cool science things to do, og det var rigtig hyggeligt, selv om det regnede. Dog kunne man ikke få taget mange billeder, netop fordi det regnede, så I’m sorry guys! Men her, I kan få nogle selfies af min bror og jeg, et med jeg alene og et OOTD, hahahahah.

img_8251 img_8241 img_8245 img_8256

Vi startede selvfølgelig med en tur på segways, og altså, jeg var ret god. Jeg var fucking ængstelig, fordi da man skulle testprøve, skulle man køre det overfor en af de ansatte, og de sådan guider en med “kom frem” “kør tilbage” “stop” “drej rundt”, osv., og ham jeg stod overfor var ofc en goodlooking fyr på min alder, jesus why :)) jeg havde prayet så hårdt for, at jeg kom til at stå overfor kvinden, men skæbnen ville det anerledes, så det påvirkede min angst yderligere, og jeg lignede et fucking potatohead med den åndssvage cykelhjelm på fuck me up :)) som om jeg ikke var angst nok over at køre på den der segway altså! Så det gik rigtig terrible til practice, jeg var absolut ikke god til det, jeg rystede, og han var sådan “du virker meget anspændt?” og jeg stod bare “jeg er fucking bange lol”, men han var sød ved mig, trods alt. Meget sådan opmuntrende, haha. Og han lod mig da også gå med ordene “lov mig du ikke sådan, vælter eller sådan noget, og så får du lov til at gå” og jeg var bare :)) ofc lover jeg det :)) haha bitch imma fall so hard fuck :)) og så kom vi ud, og vi skulle til at køre, og jeg var faktisk ret god??? altså lidt nervøs i starten, men synes selv, at jeg ret hurtigt kom efter det?? jeg blev bedre og bedre til at klare svingene, og det var faktisk ikke så slemt, som jeg gik og troede. Der var lige one time, hvor jeg næsten kørte galt, ud i skoven, men så måtte jeg bare bakke lidt og vende rundt, så jeg kunne køre den rigtige vej, og jeg manøvrede det så fint, altså wow, i should have a driving license based on that one thing, for fuck jeg var god. Anyway! Banen sluttede med, at man kunne prøve at sætte lidt fart på sin segway, og damn bro, det kom der sgu, haha. Det var lidt creepy. Men overall virkelig sjov oplevelse, og jeg var så dygtig!!! Banen kunne dog godt have været lidt længere ://

Vi gik så videre til the Cube, hvor vi kom ind i et “isbjerg” sværger, det var fucking koldt, havde lige taget min trøje af :)) og vi så noget vand, der skulle forestille at være sådan en…. ja ting i is, der sprøjter vand op, i guess? Vi var inde i sådan et ild/lava/varme sted, hvor der blinkede rødt lys og varme, og det var fucking rart… ahhh. Og så var vi inde og se lynshow. Bagefter gik vi ud, hvor vi legede med vand og lidt andet spads, gik videre til at lege kulminefolk, videre til at prøve at lave energi ved at løbe i et hamsterhjul, og even further, hvor vi kom over i blomsterparken tror jeg? De havde sådan en cute japansk/kinesisk inspireret have, jeg ville så gerne have taget billeder, men det regnede :(( og så fik vi ind på museummet, hvilket jeg oddly nok fandt kedeligt, omg :(( så prøvede vi at bygge en bro, lol, og spiste lidt frokost på the Burger Factory. Er ikke sådan impressed-impressed, det var sgu lidt overprice…

Det regnede helt vildt, så vi gik indenfor og spillede forskellige brætspil og lavede sådan noget “undgå laserstrålerne” fis, jeg var ikke særlig god til det 🙁 første gang døde jeg en ud af tre gange, og anden gang klarede jeg det uden at dø, mens brorlille klarede første gang uden at dø, men så senere døde to gange, HAH. Der var alle mulige forskellige spil, som f.eks. det der, hvor man skal have en lykke rundt om en jernbane, og man må ikke røre jernet for ellers får man minuspoint i sin tid?? og et huskespil, et kuglespil, en kodegætter-ting, alt muligt! Og sådan et, hvor at man skulle sidde overfor hinanden med en træhylde i mellem, så man ikke kunne se hinanden, og så skulle man bygge en figur, og instruere den anden i at bygge den figur. Det så meget sjovt ud at se de to “gamle” sidde og lave det sammen, haha.

Vi ville have set science show, eller jeg ville, men det var udenfor, så det droppede vi og så noget med planeterne i stedet, idek, for jeg faldt i søvn :)) så smuttede vi over til noget Virutal Reality, og jeg skulle gå planken ud fra et højhus, men man kan ikke så godt have VR briller på, når man selv har briller :)) så jeg kom til at fucke absolut hele spillet op so fucking bad, at en af dem, der arbejdede der måtte fucking genstarte det, rip @ mit liv, og de andre der stod i køen stod bare :)))))))) i literally wanted to die, det var så pinligt lol

Afslutningvis tog min bror og jeg over at se dinosaur 5D film, hvilket var ret hyggeligt, omend besværligt, når man selv har briller. Og så trissede vi egentlig bare lidt rundt i parken, inden vi fandt vejen ud, smuttede i Netto, købte noget billigt aftensmad, og chillede på hotelværelset, inden vi gik i seng.

***

Sidste dag i Nordborg kom mine forældre om morgenen. De skulle spise morgenmad med os på hotellet, og så havde vi hele dagen sammen, yay! Jeg startede dog morgen ud med at brænde mig i fucking fjæset på mit fucking glattejern ajdfnajefajfwal, og da jeg kom ned til de andre nedenunder stod jeg bare “:)) is this obvious :))” og de stod… ja… put some ice on that. Så jeg måtte ud i receptionen, fordi jeg kunne ikke se nogle medarbejdere i restauranten, og jeg fucking bollede den åndssvage klokke hundrede gange, for at få nogen til at komme, mens mit ansigt bare brændte mere og mere af det der fucking brandsår, i swear to god, så til sidst måtte jeg gå tilbage, og så stod der ofc en tjener derinde, så jeg prikkede ham uelegant på skulderen og var sådan :)) har du nogen isterninger :))) cuz i burned my face :))) og han stod…. ja, be right there. Så satte jeg mig ned og ville spise sammen med resten af familien, og han kommer så med en hel POSE isterninger, og et spisestykke, som jeg kunne vikle isterningerne ind i. Det lindrede dejligt.

Efter morgenmaden var det op på værelset, hvor mine forældre kom i rigtigt bad, og min bror og jeg pakkede sammen til at tage hjem, og jeg fik lagt makeup og sådan.

Efterfølgende gik turen til Föhde Park (???), hvor vi var nede og handle. Min mor fik nogle sko til min lillebror, og min farfar fik åbenbart også shoppet en buttload af sko. Til sidst smuttede vi i Real, hvor vi fik købt ind (laver en haul i et andet indlæg). Til min ekstreme skuffelse, havde de ingen Cult Shakere, så jeg demandede, at vi tog i Fakta Tyskland, hvor jeg havde set i deres tilbudsavis, at de havde dem.

Inden vi tog dertil, måtte vi dog en tur til Flensborg, hvor mine forældre og bedsteforældre, var blevet forelskede i en lille café Marien Café, hvor vi havde været forbi for et par år siden, og drukket café. Det specielle ved caféen er, at den er FYLDT FUCKING OP med tekander. Literally everywhere. Det er tekandehelvede. Altså, det er virkelig hyggeligt… hvis du kan lide tekander. If not, ur fucking screwed, haha. Men derudover serverede de nogle bigass kager, for rimelig billige penge. What’s not to like? Så jeg fik en chokolade-banan lagkage med varm kakao og flødeskum til. Læksi. Og jeg vil bare lige sige!! Jeg sad direkte i solen, så det var ret svært at få nogle appetitlige billeder af kagen, men jeg sværger, den var god!!

img_8313 img_8317

Efter at have spist os måtte i kage, var det tid til at tage hjemover. Så vi fik sagt farvel til mine forældre, der skulle tilbage på Spejderlejr, og min bror og jeg tog med vores bedsteforældre mod Danmark igen (selvfølgelig med et pitstop i Fakta Tyskland), da vi nåede omkring Nyborg holdt vi ind og spiste på et pizzaria, og wow, den margherita pizza var som sendt fra gud….. men obviously ikke nok, siden jeg bestilte en stor pomfrit ved siden af #dum&grådig, needless to say, så kunne jeg ikke spise op :))

Menøhm, vi kom hjem, og jeg fik hjælp til at få læsset de fleste af mine varer op i lejligheden, og der stod de så i tre dage, før jeg magtede at stille dem på plads, haha.

Men alt i alt en rigtig hyggelig tur med familien <3 og nu går jeg bare og afventer min næste ferie. <3 Det var alt for denne gang.

Glem ikke at følge med på Bloglovin‘.

– Cecilie x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad har jeg lært i SFT? #2