Vietnam 2018 - Dag 19 - Elderly Home, Saigon Square & Taro

Vietnam 2018 – Dag 20 – Social Work Office

Hej bloggen, og velkommen tilbage!

 

I dag skulle vi møde kl. 13:30, og det var enormt luksus. Nogle tog op ved poolen, og nød den i formiddagstimerne, og andre – mig – sov længe og spiste frosted flakes. Nummenum. Derefter var der goood tid til at få gjort sig klar, og tage af sted. Vi skulle til Medical University Hospital på Hong Bang Street, som vi var den første uge hernede, og jeg glædede mig. Jeg syntes det var et pisselækkert hospital, og vi kom da også frem i god tid og alt muligt.

Da vi nåede frem, kom vi ind i et konferencerum, meget fancy, med mikrofoner og hele lortet. Selv om de ikke var tændt, følte jeg mig nu reeet sej alligevel. Hehe.

Desværre var hende sygeplejersken, der skulle fortælle om det, ret travl. Hun havde en masser andre ting, så hun speedede igennem det hele, og havde ikke rigtig tid til spørgsmål m.v. Men det jeg fandt ud af var, at de her organiserer patientundervisning, sørger for kundeservice, og hjælper patienterne med diverse ting, fortæller patienterne, hvordan de skal bruge forskellige ting, og giver dem numre og besøgstider til det, de har brug for. De har ca. 7.000 patienter igennem dagligt i de ambulante forløb, og 60 medarbejdere, og de har også et indlæggelsesafsnit. I Social Office har de også en facebook side for hospitalet, som de faciliterer. Her kan patienterne skrive ind og spørge, for at få hjælp. Tilmed laver de også cases på facebook om diverse sygdomme, for at skabe awareness blandt befolkningen – ret smart!

Hver tredje måned har personalet træning i håndtering af stress og angst, da patienterne der kommer gennem Social Work Office ofte er svære og komplekse, og evt. suicidale m.v. Hvilket jeg jo forelskede mig lidt i, for det synes jeg ikke så suuuper tit, man hører om i Danmark.

Og dét var egentlig det, vi fik ud af undervisningen.

 

Herefter gik vi en tur på Highlands Coffee for at spise frokost, og drikke iskaffe (HEHE), og gik ned ad gaderne, som vi kendte så godt, for at shoppe lidt. Vi kom bl.a. ind i en butik, hvor de havde elektroniske vifter af en art, og jeg prøvede en – som selvfølgelig satte sig fast i mit hår, så det blev helt knudret, grimt og så stresset ud 🙁 det var fandeme nederen! Vi var alle begyndt at blive lidt småstressede, og brugte hele eftermiddagen på at være inde i ALLE butikker, fordi de fleste af os ledte efter en PÆN kjole til final presentation. Pæn hernede betyder knæland og med dækkede skuldre… og vi stod sådan lidt… eh. Der findes ikke noget “pænt” tøj, der ser sådan ud… Hmm. Så vi ledte, og ledte, men fandt ingenting. Til sidst måtte vi give op, fordi skyerne over vores hoveder begyndte at se lidt tvivlsomme ud. Det gjorde de også. De sidste 10 minutters tid hjem var MEGET regnfyldte. Vi blev alle sammen DRIVVÅDE, selv jeg, der gik under min trofaste, trofaste paraply. Det var fandeme betrayal på højt plan, venner, det siger jeg bare. Fandeme ikke okay 🙁

Jeg forsøgte meget desperat at proteccc mit kamera (som egentlig ikke er mit, SORRY MOTHER), men uden ret meget held. Vi var gennemblødte. Meeen what can ya do. Det giver lidt sig selv, når man vælger at tage til Vietnam midt i regnsæsonen, eh?

 

Jeg er ret sikker på resten af dagen foregik indendøre, tror faktisk min allersødeste lille roomie, Z, besluttede sig for at hente aftensmad, og jeg tiggede og bedte om, om hun også ville hente til mig. She did. Så kravlede vi i seng og så film, tror jeg… ikke mere regn til mig, du! For selv om man kunne hænge sit tøj op, så blev lortet jo for helvede aldrig nogensinde tørt… URGH, sad timez.

Det var det for denne gang!

 

Tak fordi I læser med!

Glem ikke at følge mig her eller på bloglovin‘. Til vi ses igen:

– Cecilie x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vietnam 2018 - Dag 19 - Elderly Home, Saigon Square & Taro