Vietnam 2018 - Dag 1 - Ankomst & Spadag

Vietnam 2018 – Dag 2 – Udforskning & Rotter

Hej Bloggen, og velkommen tilbage til mere Vietnam! 🙂

 

Vi landede som sagt d. 7/9, og i dag kunne vi så skrive d. 8/9. Vi skulle starte i skole d. 10, hvilket gav os lidt tid, til at udforske Distrikt 1, og Ho Chi Minh City. Så det var lige præcis, hvad denne dag blev brugt til. IRL skriver vi godt nok 1/11, men… jeg havde travlt, hehe.

Nogle var lidt jet-lagged, jeg var ikke en af dem, men… vi tog os den tid, vi nu lige følte, vi havde brug for, til at stå op og komme af sted.

Morgenmaden så selvfølgelig primært sådan her ud! Sådan er det jo, når man kommer om på den anden side af jorden, og jeg nægtede at kapitulere til toastbrød allerede fra dag 1. No fucking way bitch. Så jeg gik all ind på nudelret, forårsruller, stegte grøntsager, m.m., og selvfølgelig kiks, og lidt vand. #stayhydrated. Der var et bredt udvalg af juice, fra dag til dag (#spoileralert), men jeg besluttede mig ret hurtigt for, at holde mig til vand 😛 jeg bryder mig ikke så meget om at drikke mine kalorier, så… det blev sgu til vand.

 

Op og af sted, det kom vi, når alle var klar. I går havde vi sonderet terrænet helt tæt på, hvor vi boede, og D havde fået bestilt en kjole, som vi skulle hente kl. 14, hvilket begrænsede, hvor langt væk, vi kunne tillade os at gå… men frygtløst begav vi os af sted i varmen, og jeg trak selvfølgelig straks mit kamera frem, og begyndte at skyde billeder #barefordi. Jeg er jo lidt forelsket i bygninger, huse, lejligheder, m.m. Det kan jeg jo ikke løbe fra.

Look at these pretty buildings!?

Vi kiggede på nogle kameraer, og nogle fik hævet penge. Vi fik spottede et ørerenser-sted, hvor de stak lange pinde ind i ørerne på folk, hvilket selvfølgelig var superspændende at se. Jeg var meget koncentreret om, ikke at falde ud af mine udtrådte ballerinaer, når jeg gik.

Som vi gik af sted, bemærkede flere af os, at det blev lidt halvvarmt… og jeg ville i øvrigt gerne have en paraply (og noget balsam!).

Så da vi nåede min højtelskede Family Mart, min bedste ven fra Tokyo af, så… måtte jeg ind og kigge efter gennemsigtige paraplyer, og til mit held, så fandt vi sgu en. Den måtte jeg selvfølgelige eje. Derudover kiggede jeg på is, og ledte efter min seje samurai is (også Tokyo), men nope. Så i stedet hoppede jeg med på denne her soda-flavored Power Cap ting i stedet.

Den smagte virkelig fråd, og den var superdejlig, fordi den var lidt sorbet-sodavandsis-agtig, og derfor så både læskede den lidt, og nedkølede. WIN. Derudover fandt jeg balsam og min højtelskede paraply, I snart vil se MEGET mere til… så fik vi hævet nogle penge, og fortsatte over til en telefon-butik-dims, der hed Viettel. Her fik vi købt simkort med 4G-data, jeg købte 10 GB, og det var rigeligt til den måned, jeg var af sted. Mega luksus! Og jeg sparede IKKE på det. Overhovedet.

Herefter nærmede klokken sig 14, så vi gik lige så langsomt hjemover, for at D kunne hente sin kjole. På vejen kom vi forbi en lille Matcha-shop, så vi gik ind for at se, hvad de havde (damn u Japan). Jeg er ikke så vild med Matcha-smagen, så jeg ville ikke have noget, men så faldt jeg pludselig over den sødeste… lille… lyserøde… mochi… kage…

Jeg er ikke så stolt af mig selv, og den var ret dyr. Omfg, det er lige gået op for mig nu igen, hvad nogle af mine kontanter er gået til. Jeg havde 685.000 kontanter, jeg ikke kunne huske, hvad jeg havde brugt til, og nu er jeg lige kommet i tanke om én af tingene, god fucking bless. Jeg kom i tanke om en af de andre ting for nyligt, men ofc har jeg da glemt alt om det. Clever girl. Lord why.

Anyway. De havde også den sødeste servietdispenser…

I MEAN COME ON?

 

Nå, videre i teksten. D fik hentet sin kjole, og derefter besluttede vi os for, at vi måtte skulle… ud og spise lidt frokost. Folket stemte for sushi, Z og jeg var sådan lidt… we don’t like sushi, sushi sad time, men vi tog selvfølgelig med alligevel… Dog var det i mellemtiden begyndt at regne. Jeg havde det nice. Jeg havde min paraply. Alle de andre havde medbragt deres regnjakker. Jeg havde min elskede, elskede paraply. Min bedste ven. Det regnede helt vildt, og det forløb nogenlunde sådan her:

Please ikk spørg mig, hvorfor den ene er sidelæns, i can’t fix it :((( men happy girl med sin paraply. Den blev så hurtigt taget fra mig, da Z skulle snatche billeder.

Vil gerne lige tage et øjeblik, til at forklare jer billedsammenhængen her… jeg er klar til at få taget billede, sad time, jeg ikke har min paraply, fordi den er blevet TYVSTJÅLET AF Z, men jeg smiler alligevel… og så rykker de drivvåde piger, med deres klamme regntøj ellers bare tættere på mig, mens de ærgrer sig over, de ikke har en paraply. Jeg blev lidt presset, som billede nr. 2 så fint illustrerer.

Vi måtte træffe et valg. Skulle vi på sushibutikken længere nede? Eller skulle vi tage den, der lå bare et par meter væk?

Som vi stod og funderede, FUCKING løb noget hen over min fod i mine ballerinaer, og jeg kigger ned, og til min STØRSTE FUCKING SKRÆK, så var det en kæmpe fed rotte, jeg lige nåede at skimte løbe videre og væk, og jeg døde på stedet. En fucking rotte. Havde lige. Løbet. Henover. Mine. Nærmest. Bare. Fødder. Bare. Dræb. Mig. Nu.

 

Valget blev selvfølgelig obvious, også fordi nogle af os var lidt disturbed over de rotter, der bare løb på fri fod, så vi sprintede over til Tokyo Deli (eller, de andre sprintede – jeg gik lidt mere roligt med min paraply), hvor vi så skulle have sushi. Jeg tog det sikre valg, og bestilte med laks og avocado, men blev selvfølgelig draget af sakura-versionen af avocado, så…

Jeg bliver ALDRIG(!) fan af sushi. Men lakserullerne var okay. Mine avocadoruller? I’d rather die. Avocadoen var lågsus, men det der sakuraris? EW. Det så SÅ pisseflot ud, og smagte bare SÅ ækelt. Virkelig tragic events, der ville noget dér :((

Så… sådan var det.

Z, som bedst kan betegnes, som en lille skræmt mus, der aldrig har rejst alene før, og er super bange for alt nyt, prøvede selvfølgelig også sushi. Selv om hun ikke ville. Hun gik også med safe choice af lakseruller. Fandt ud af, hun ikke kunne lide laksen. Begyndte så at stable et laksetårn, på den ene af risene, så den bare havde 5-6 skiver laks ovenpå sig, og gav den derefter væk til højestbydende. Det var… specielt. Især fordi ingen ville have hendes klamme laksetårn. I øvrigt havde hun også bestilt iste, uden lige at indse, at iste hernede betyder “te, men med is”, og det kunne hun selvfølgelig heller ikke lide, så det måtte vi andre også få afsat for hende, fordi det var “uhøfligt ikke at spise/drikke det, man havde bestilt”. Det var en laaang frokost.

 

Langsomt, men sikkert, begav vi os tilbage, hvor de fleste af os tog en skraber og slappede lidt af.

Derefter gik turen ellers over for at få noget aftensmad, som jeg på nuværende tidspunkt ikke erindrer, hvad var. Jeg cravede forårsruller hele turen, men kunne bare ikke få mig selv til at bestille forårsruller, når vi spiste ude, fordi jeg spiste dem hver morgen til morgenmad… Anyway.

Nok husker jeg ikke, hvad jeg fik til aftensmad, men jeg tog cute billeder, og der var en grineren øl, som på mange måder beskriver mit state of mind.

Vi fik i hvert fald spist, og bagefter gik vi tilbage på hotellet, slappede af, og bare hyggede, inden vi skulle til køjs.

PS. enjoy nogle forvirrede elevator-selfies af mig, som jeg ikke erindrer, hvornår på dagen blev taget. xD

 

Det var alt for denne dags indlæg. Tak fordi I læser med <3

Glem ikke at følge mig her eller på bloglovin‘. Til vi ses igen:

– Cecilie x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vietnam 2018 - Dag 1 - Ankomst & Spadag