Tokyo - Dag 9 - Shitamachi Museum, Ueno

Tokyo – Dag 9 – Ueno & Asakusa

Efter at have besøgt Shitamachi, gik vi videre mod Ueno Tosho-gu, som er en helligdom, bygget til ære for krigsherren Tokugawa Ieyasu.

japan-2-687 japan-2-689 japan-2-693 japan-2-697 japan-2-706 japan-2-708 japan-2-699 japan-2-702 japan-2-704 japan-2-716

Det første vi så, inden vi gik ind – vi tog lidt en sidevej, nede fra Shitamachi museum, så vi kom op nede fra vejen af, i stedet for igennem parken, hehe. Men det første vi så, var altså Keneiji-temple, som jeg mener, at have omtalt før, men jeg bliver pludselig i tvivl… either way, vi var ikke ovre at kigge, men betragtede på afstand, hvorefter vi gik ind af torii til Tosho-gu. Her var der selvfølgelig den traditionelle vaskedims, jeg stadigvæk ikke ved, hvad hedder. Det går netop op for mig nu, at jeg måske skulle have googlet det – men nu virker det bare så irrelevant, i og med, at det bliver mit sidste indlæg, der handler om helligdomme? Jesus.
Nå, men jeg fik lige snappet nogle billeder af min lillebror, der udfører det lille ritual, hehe. Tog dem dog først da vi gik, så snyder lige lidt med rækkefølgen – vi vaskede os begge, inden vi gik ind mod templet, og en meget hjælpsom japansk mand gjorde det samme, og bad os gurgle vandet i munden, hvortil vi pænt sagde nej – han insisterede en del, men vi stod nu fast på vores “nej”, er ked af at sige det, men så skiderene er de der helligdomsbaljer bare ikke, og jeg er bare ikke interesseret i at blive syg? Altså, undskyld? Sorry højere Guder, det er ikke for at være respektløs!
Nå, men vi gik ind, og fik betragtet helligdommen på afstand, da entréen kostede 500 yen pr. person – og vi var begge enige om, at vi havde sådan set kigget på flottere templer, gratis. Så vi smuttede igen, hehe.

Herfra gik vi så mod Asakusa, en rute, jeg havde gået før – omend, jeg dog for pænt meget vild, så denne gang gjorde vi det ved hjælp af vejskiltene, hehe. Det tog sin tid, men vi nåede frem, og det første vi så, da vi nærmede os Asakusa Station var selvfølgelig Tokyo SkyTree.

japan-2-717 japan-2-723

Herefter gik vi op mod Senso-ji og Hansomon Gate. Da vi kom igennem her, var der et godt stykke op til selve porten til templerne (da der var flere småtempler til det store tempel i midten), og strækningen derop var fyldt med boder, der solgte alt muligt forskelligt. Vi tog den ene række på vej op, og den anden på vej tilbage. Der var masser af spændende nipsting, og jeg fik også købt lidt souvenirværk – og lillebror fandt en yukata. Jeg ville også gerne have haft en, men den skulle være billig, så jeg fandt nogle til 3.000 yen, de var dog desværre kun i én gigantisk onesize, så jeg droppede det… ragret’er det meget (nogen der har set We’re the Millers?). Anyway, vi kom op til templerne, og fik kigget os omkring. Der var utrolig mange i kimonoer og yukata’er, det var ærligt noget af et syn!

japan-2-720 japan-2-725japan-2-728 japan-2-816 japan-2-746japan-2-732 japan-2-752 japan-2-753 japan-2-754 japan-2-740 japan-2-738 japan-2-763 japan-2-785 japan-2-774 japan-2-772 japan-2-779   japan-2-787 japan-2-786 japan-2-777japan-2-789 japan-2-790 japan-2-794 japan-2-799 japan-2-802 japan-2-804

Efter at have set Senso-ji, begav vi os mod Sometaro, som er en restaurant, hvor de sælger okonomiyaki. Jeg har siden første gang, jeg så Ukyo i Ranma-serien, haft store forventninger om en dag at smage denne specielle madpandekage. Jeg har valgt at lave et separat indlæg om dette, da min passion for denne madpandekage simpelthen er ALT for stor, så hvis det skulle med, i dette indlæg, ville det her blive wayy too long, og jeg synes allerede, det er lidt langt… det bliver det jo hurtigt, når man har så mange billeder 🙁 så følg med i næste indlæg, hvis du – ligesom jeg – er pissenysgerrig på okonomiyaki! <3

Glem ikke at følge mig på Bloglovin‘ <3

– Cecilie x

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tokyo - Dag 9 - Shitamachi Museum, Ueno