Tokyo - Dag 7 - Ueno Zoo & Akihabara By

Tokyo – Dag 8 – Ebisu

Vores onsdag havde vi besluttet os for at bruge i Ebisu, hvor vi bl.a. skulle se Institute for Nature Study, som skulle være et sted, hvor man kunne se, hvordan Japan ville se ud, uden menneskelig indblanding.
Det tog os et godt stykke tid, at finde selve parken – det viste sig nemlig, at vi var gået hele vejen rundt om den… suk.
Nå, men vi betalte indgang, og kom ind, og begyndte at gå rundt.
Jeg ved ikke helt, hvad vi havde forestillet os, men det var ikke det, vi forventede. Vi havde læst, det ville være en park, ja. Men… det lignede sgu egentlig mest bare en skov. Smukt nok, men absolut intet specielt, og rent ud sagt spild af tid. Det kunne måske have været spændende, hvis man kunne læse, hvad de forskellige arter af træer, planter og blomster var, men dette stod kun på japansk.
Vi blev også enige om, efter at have gået rundt 1-2 timer, plus den enorme mængde tid, vi havde brugt på at finde parken, og et møde med en gigantisk edderkop, samt hundrede tusinde myg, at det ikke, var det værd – så vi fandt udgangen med det vons.

Japan 2 599 Japan 2 604 Japan 2 605 Japan 2 609 Japan 2 614 Japan 2 617 Japan 2 619 Japan 2 622 Japan 2 624 Japan 2 633 Japan 2 634

Long story short: jeg ville ikke recommende Institute for Nature Study, da jeg virkelig ikke syntes, det var tiden værd. Eller pengene, selv om det kun var 25,-…
Vi gik videre. Skuffelserne var dog ikke slut endnu :))

Planen herefter var at gå op langs Meguro-Gawa, som er en flod. Det tog noget tid også at finde herhen, men da først vi var der, blev vi voldsomt skuffede.
Vi havde regnet med en noget mere idyllisk gåtur, og ikke blot en lille flod/å-ting, der løb inde i byen og gennem store skyskrabere, med plumret, klamt vand.
Der stod i brochuren, det var flottest, når det var sakura-blossom-sæson, men…. har sgu svært ved at tro, at de flotte sakurablomster kan opveje så grimt et sted (sorry not sorry). Det var sgu også noget af en skuffelse. Oveni det tog det jo også lang tid, og det var møgvarmt, og det var altså bare nederen? Virkelig fucking øv? Jeg kunne have været tilbage i Korakuen og set National Showa Museum? Damn.

Japan 2 654 Japan 2 648

Jeg havde researchet hjemmefra, efter engelske bogbutikker – mangaer er jo oplagt at købe, når man er i Japan, men de er lidt useless, hvis man ikke kan læse, hvad der står i dem. Så derfor ledte jeg efter engelske bookstores.
Jeg faldt over en, der hed Cow Books, der lå i dette område. Så af sted gik vi – også fordi, der jo nok kunne opdrives andre mangaer, specialudgaver, etc., som man ikke kan købe i Danmark.
Det krævede, at vi gik fuldkommen til vejs ende af Meguro-Gawa, der ikke just blev kønnere, jo længere vi gik… desværre – og længere end det! På et tidspunkt, var jeg helt ved at give op, for jeg tænkte, at vi måtte være gået for langt…
Og så fandt vi det! Der stod en plastikko ude foran, hvorpå der stod Cow Books – stedet så ret lille ud, men vi gik ind alligevel.
Her fandt vi til vores enorme skuffelse, at det kun var japanske bøger – og meget gamle, bøger. Romaner og leksika. Wow. So sad.
Igen havde vi brugt 800 år på at nå frem, og det var blot endnu en skuffelse, og jeg tror, at både min bror og jeg, var jævnt frustrerede over dette lorte outcome. På vejen derhen så vi dog en lille helligdom lige midt i et kryds og en fodgængerovergang.

Japan 2 656

Needless to say, gik vi videre. Jeg pure nægtede, at gå ned af Meguro-Gawa igen, så vi rundede lige hjørnet af vejen, og gik gennem byen og op… vi gik af en meget smal vej, og gik videre og videre… der var selvfølgelig ingen kort eller internet, så forvirrede lille mig, måtte jo bare, ja. Prøve mig frem, ikke? Så det gjorde jeg.
Vi prøvede at gå op ad en bakke (i ekstrem hede), for at få bedre overblik, og komme op til hovedvejene igen, og der var så lukket, og det var lidt noget juks at finde ud, men det lykkedes, og vi kom ud på en hovedvej. Jeg ser en station, og går selvfølgelig straks den vej. Stationer i Japan = internet. For the most part, i hvert fald.
Men selvfølgelig er jeg en kæmpe koge, og kan ikke finde vej ind til den der lortestation – jeg kan se den, men jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg kommer derind.
Slukørede må vi jo så gå tilbage op fra der, hvor vi kom ud og så stationen – på vej derop kan jeg så se, at et af vejskiltene, hvor der står Ebisu – og så modsat den retning, vi ellers var gået ned ad… så thank god, vi gik op igen!
Nu vidste vi, hvor vi skulle hen, så jeg spankulerede jo ellers bare fremad, lige ud.
Der var et utal af Family Marts, og gennem hele udflugten i dag, havde jeg spurgt min bror hundrede gange, om han ville i Family Mart (intern joke), og pludselig sagde den lille sgu ja!
Så ind i Family Mart, hvor han købte en is <3 det var også røvvarmt. Jeg overvejede, om jeg skulle gøre det samme, men vores næste stop var faktisk Japanese Ice Ouca, som er et sted, hvor de laver, you guessed it, japansk is. Så jeg valgte at vente <3
Vi fortsatte vandringen, og endte endelig på Ebisu Station. Herfra måtte jeg prøve Google Maps, for at finde Ouca, og det lykkedes mig da også at fare vild 3 gange, hvor jeg måtte tilbage på stationen og starte forfra, før det endelig lykkedes! Men vi fandt det, og smuttede ind for at bestille. Blandt smagene, der var ridset op i vores trofaste Pocket Tokyo fra Lonely Planet, var der bl.a. smage som beni imo, lilla sødkartoffel, og kurogoma, sort sesam, og selvfølgelig matcha, japansk grøn te. Jeg kunne ikke umiddelbart se de andre smage, så jeg gik efter en melon, matcha og græskar. For at få 3 forskellige slags is, skulle man op i 600 yen, ca. Jeg overvejede at betale det mere, for at få 4 forskellige slags…. men så meget kunne jeg ikke “spise”, og det var alligevel rimelig halvpebret; og det var jo sådan set bare, for at prøve det.
Efter at have bestilt, kunne jeg se ham efter os, der skulle bestille; jeg aner ikke, hvor han var fra, men jeg gætter ikke på Japan, for han havde en Pocket Tokyo magen til vores, og bestilte de smagsvarianter, der stod i bogen – fra hvad jeg opfangede af deres samtale, havde de dog kun matcha, og ikke de andre.

Japan 2 661IMG_0491 IMG_0492 IMG_0493

Lillebror bestilte selvfølgelig også is, og ligesom mig, snuppede han matcha og melon – og tomat? Mystisk.
Jeg smagte dog tomaten, og den var okay – det var sådan en slags sorbet is.
Under vores isbægere lå der saltet tang. Det var åbenbart skik – jeg spurgte nemlig isdamen – at man spiste tangen bagefter isen. Hvorfor, blev jeg ikke lige klog på…

Som billederne illustrerer, er den grønne isvariant matchaen. Den var forholdsvis flødeis-agtig, og meget grynet, syntes jeg. Den smagte af chokoladen, ved første bid, og eftersmagen er så kraftig, japansk te. Jeg prøvede at spise den, men jeg brød mig simpelthen ikke om det, så brorlille fik sgu resten….
Nummer to, vi begge havde valgt, var melonen, som er den lyse af dem, der går igen på begge is. Denne var også en sorbet, så den var meget frisk i smagen, og smagte i og for sig okay, men var en anelse syntetisk. Den kunne jeg lige klemme ned.
Den sidste på min is, er den kraftigt gule, der jo så var “pumpkin” smag. Den også flødeis-agtig. Den var ikke så kraftig i sin smag, og havde små stykker græskarindmad i sig (altså meget små) – det var den, af mine issmage, jeg bedst kunne lide.
Jeg smagte på tangen, men brød mig ikke om det, så det fik lillebror også…
Kan varmt anbefale, at smutte forbi Ouca, fordi de har så mange sjove varianter, man ikke ville finde herhjemme.
Dog var resten af Ebisu og Meguro meget skuffende, og lillebror forslog bestemt også, jeg kaldte indlægget for “Ebisu – skuffelsens by“.

Herefter trak det op til regn, og vi skulle finde et sted og spise frokost, og lave en slagplan for, hvad vi så skulle tage os til. Selv om tiden i Ebisu havde været lang, når der ikke var noget spændende, var det jo også gået ret hurtigt, fordi vi ikke gad bruge yderligere tid på tingene, vi ellers havde planlagt at se. Vi havde bl.a. valget mellem en McDonald’s og Doutor (jeg skriver det forkert, hver gang). Lillebror valgte Doutor, hvilket selvfølgelig var fint med mig – så vi skyndte os ind, inden regnen for alvor kom.
Her bestilte vi det sædvanlige; en sandwich med laks, avocado og æg. Den er altså bare SÅ lækker.

IMG_0496 IMG_0498

Herefter besluttede vi os så for, hvad vi skulle efterfølgende… læs med i næste indlæg 😀 Uha.
Glem ikke at følg med på Bloglovin‘ med profil, mail eller facebook, så du ikke misser mit næste indlæg om Japanturen!

– Cecilie x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tokyo - Dag 7 - Ueno Zoo & Akihabara By