Tokyo - Dag 6 - Traditionel Japansk Middag

Tokyo – Dag 7 – Ueno National Science Museum

Da klokken ramte 8:30, fik min bror endelig lidt liv i mig – og heldigvis for det, for morgenmadsbuffetten sluttede kl. 9, så vi skyndte os i tøjet og kom ned for at få lidt at spise.

Aldrig i mit liv, har jeg været så dårlig :)) det var så fucking trist, jeg kunne have grædt. De serverede denne dag røræg(?) med fucking meget olie??? Så gross, men jeg plejer jo at kunne spise det, så jeg tog også noget i dag… bad descision. Hamburg and veg, var noget andet, de serverede – små minibøffer med en mærkelig tomatagtig sauce, samt kartoffelbåde. Plejer jeg også at elske. Var ved at knække mig, da jeg prøvede at æde lortet 🙂 dø. Dertil spiste jeg vidst salat og brød… Jeg kunne dog ikke spise ret meget, før jeg nærmest bare døde. Vi vendte snuden mod Ueno. Planen var, at vi skulle se kirkegården Yanaka-Reien, hvilket vi dog sprang over, og tog derfor direkte til National Science Museum.
Hvilket var, indeed, en kæmpe skuffelse.

Japan 2 426

Det så ekstremt fedt ud, da vi ankom! Og alting virkede super, og det så spændende ud. Vi betalte for indgang, kom indenfor, all that…
Så går vi op på først etage, og ser, at alting står på japansk? Altså, absolut intet engelsk på skiltene?
Så gik vi ned i indgangen og spurgte, om der var noget engelsk skiltning – det var der, på sådan nogle små computertavler. På første etage stod tavlen ovre i hjørnet. Så kunne man klikke sig ind på de forskellige ting, der var at se på lige dén udstilling, og læse lidt på engelsk om det. Hvilket i og for sig var fint… det blev bare hurtigt virkelig nederen, at stå i et hjørne, og læse om en ting, ovre i modsatte hjørne, og når du så går over for at se tingen, så kan du ikke huske, hvad det egentlig er, eller hvad den bruges til – og du kan jo ikke bare kigge ned på skiltet og læse det. Det var altså ærgerligt – og sådan fortsatte det på ALLE etagerne. Tingene, de havde udstillet var virkelig nice, men det var simpelthen så skuffende, at det skulle være så besværligt derinde, og det ødelagde en stor del af oplevelsen, at man hele tiden var afhængig af de små computere, der stod placeret.

De havde en sal med udstoppede dyr, både undervands- og overvandsdyr, der var spændende nok at se på – igen, lidt ærgerligt, man ikke kunne læse lige under, hvad det var, men sådan var det… der var da noget at kigge på, som man kunne se, hvad var. Vi stiftede bl.a. bekendtskab med en Japansk Trane, en Japansk Robin (fugl), en Okinawa Woodpecker (Okinawa er en japansk ø), en Japansk Kæmpe Salamander, en Japansk rotteslange(?), et Japansk Gigantisk Flyvende Egern og en Japansk Dor-mus. Har ingen anelse om, hvad halvdelen af de dyr var for nogle, men de så meget spændende ud – desværre har jeg ikke fået taget billeder. Kun af skærmen, haha.

På en af de andre sale, havde de skeletter – det var spændende! De havde lidt sådan et dinosaur-agtigt tema.

IMG_0390 IMG_0389

Ovenstående er en rekonstruktion af en Futabasaurus Suzukuii.
Der stod lidt om, hvordan den blev fundet, og lidt om, hvordan man regner med, at den levede. Det kan siges, det var et vanddyr, der højest sandsynligvis svømmede det meste af livet. Dog tyder det ikke på, dyret var en hurtigsvømmer, da kropsformen ikke minder om hurtigsvømmende dyrs, f.eks. delfiners. Man mener, at den primært spiste fisk og blæksprutte-lignende dyr, og at den fødte unger i vandet. Personligt synes jeg denne dinosaurus er enormt spændende, og har vidst altid haft sådan en underliggende interesse for dinosaurer? Jeg kan godt lide tanken om dem… jeg bryder mig ikke specielt meget om at eje dyr, eller som sådan være i nærheden af dem, men jeg elsker zoologiske haver og dinosaurer? Haha.

IMG_0403 IMG_0404 IMG_0399 IMG_0397 IMG_0398 IMG_0405

Hvis jeg husker korrekt, var der ikke noget info, på den øverste af dyrene i dette billedesæt, som ellers var min totale fave. Jeg mener, se den lige? God, I wanna know what it is 🙁 den er så cute, haha.
Nederst ser vi en hjort – Yabe’s giant Deer, som den blev kaldt. Jeg gider ikke lige gå yderligere i dybden med den, haha. Men den var ret stor 😮

IMG_0427 IMG_0410

Så har vi Irimote-vildkatten, der har været min FAVE siden jeg var, like, 13. Dette er fordi, jeg jo fulgte med i serien Mew Mew Power, og Ichigo, hovedpersonen, som jeg elskede nærmest mere end mig selv, fik altså DNA fra denne her Irimote Vildkat i sig, og blev derfor occasionally forvandet til en missekat. Serien handler om fem piger – Ichigo (engelsk Zoey), Minto (engelsk Corina),  Retasu, Purin og Zakuro, der alle får dyre-DNA i sig, og bliver til superhelte… sådan ca. Det, der er med serien er, at alle dyrearterne er truede – Ichigo får altså den truede Irimote Vildkat, Minto får DNA fra fuglen den blåkornede Lori, Retasu får det Finneløse Marsvin, Purin får Den Gyldne Løveabe, og Zakuro får fra Den Grå Ulv – jeg måtte lige slå op på Google, kunne kun huske navnene Ichigo, Zoey og Corina, HAHA. Og jeg troede faktisk Minto fik en hund i sig, men det var forkert, hun ejede en hund… Af de andre dyr kunne jeg kun huske gyldne løveabe og ulv, haha… det er noget tid siden, jeg sidst læste den serie, og jeg kan mærke, jeg gerne vil re-læse den… Nok om det xD Men ja, nu ved I lidt om Mew Mew Power, og min interesse i Irimote Vildkatten!
– Dernæst har vi hunden, Hachi, af arten Akita-Inu. Dette er også en interessant historie, og jeg husker ikke længere, hvor jeg lærte den at kende. Men jeg fortalte om Hachiko-statuen, ikke? Det her er historien, om hunden Hachi – den blev født, blabla. Det var en gave til en professor, Ueno et-eller-andet. Han elskede racen Akita-Inu, og elskede sin nye hund Hachi, som voksede op i hans hjem i Shibuya. Pludselig døde professoren af hjerneblødning. Hachi var 1 år gammel, da herren døde, og blev videregivet til nogle familiemedlemmer i Asakusa. Men Hachi besøgte ofte Shibuya Station, sandsynligvis af savn til sin gamle herre. Nogen fik ondt af hunden, og sendte en artikel om hundens historie ind til en avis, hvor hunden hurtig blev berømt – og fik kælenavnet Hachiko. Hachiko blev hyldet for sin loyalitet til sin herre. Da Hachiko var 11, døde han efter at have forladt Shibuya Station – hvor der blev opført en statue af ham. Cute, hva’? I hvert fald – det er mig lidt en gåde, hvorfor Hachi var udstillet her, men det var han altså.

Der var også en lille “tidslinje”, over Japan. Der var opstillet nogle scenarier, fra oldtiden og frem, om hvordan japanerne og deres traditioner ændrede sig – bl.a. hvordan deres ansigter gik fra at være meget robuste, til at blive en del finere i det, og hvordan de begyndte at klæde sig anerledes, osv. Jeg vil dog ikke gå i dybden med dette, da det vil optage for meget plads, og det i forvejen bliver et pænt langt indlæg – sorry! Men skriv en kommentar, hvis I gerne vil have historisk forklaring til de nedenstående billeder, og så kan jeg lave et separat indlæg med det <3

IMG_0423 IMG_0422 IMG_0418 IMG_0412

Ja. Så blev vi færdige med museet.
Hertil var der dog en ekstra ekshibition, som vi tænkte, vi lige kunne se – det viste sig så, at være et helt andet, gigantisk tillægsmuseum. Så på den igen! Her var der en hel masse skeletter af alle mulige slags dyr, hvilket var rigtig spændende. Der var også lidt angående noget elektronik, skibe, osv., men det var primært skeletter, der optog denne del af museet – og udstoppede dyr/rekonstruktioner af dyr. Jeg er faktisk ikke helt sikker på, HVAD det er, haha.

IMG_0435 IMG_0437 IMG_0439 IMG_0442 (2) IMG_0443 IMG_0444 IMG_0448 IMG_0455 IMG_0438 IMG_0461 IMG_0463 IMG_0467 IMG_0468 IMG_0474 IMG_0472 IMG_0471 IMG_0473

Som det kan ses, var der bl.a. skeletter fra en sabeltiger, den der ting i Ice Age, der har en masse børn (lille, halvflad, tyk osv.? Beder børnene lege, når de er nået frem, eller noget i den stil?), samt andre dinosaurer, og selvfølgelig aber. Alt muligt.

De havde så en special exhibition, der omhandlede hajer, der så enormt spændende ud, som vi herefter gik over til. Da vi ankom, fik vi så at vide, at vi kunne købe os indgang – til 600 yen, dvs. lige så meget, som selve billetten til museet, som vi allerede havde betalt. Nej tak, du.

Herfra bevægede vi os så over i Zoologisk Have. Klokken var vel omkring 15? Og Zoologisk Have lukkede klokken 17, men vi vurderede, at vi havde tid nok – haven var nemlig ikke så stor. Troede vi, i det mindste.
Dog har jeg, mens jeg sad og skrev det her indlæg, besluttet mig for, at lave eftermiddagen i Ueno og aftenen i Akihabara, i et andet indlæg, da det her blev meget, meget langt…. og til Zoologisk have, er der jo “desværre” også nogle billeder til, osv., så jeg tænker, det nok giver mest mening, at dele indlæggene op, så man ikke læser sig træt i det… <3

SÅ, vi ses igen i næste indlæg?
Glem ikke at følge mig på Bloglovin‘, så I hele tiden er opdaterede på, hvornår jeg skriver nye indlæg, og dermed ikke misser et eneste – I kan signe jer op med enten profil, email eller facebook.

– Cecilie x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tokyo - Dag 6 - Traditionel Japansk Middag