Tokyo - dag 2 - Tokyo Station

Tokyo – Dag 3 – Alene i Harajuku & Shibuya

Hej bloggen! Det her ferie-dagbog gik ikke helt, som jeg havde planlagt, må jeg nok erkende. Men tro det eller ej, så har vi faktisk haft helt vildt travlt! Vi har ikke været så sent hjemme igen de fleste dage, og har haft masser af tid til de ting, vi ville. Men vi har været så bombede og udmattede, stort set alle dage, så der har ikke lige været tid til at tænde computeren og få skrevet indlæg, inden det var sengetid <3 … og Pokémon Go tid :/ der er 1-2 pokéstops lige her ved hotellet, og folk sætter lures op om aftenen, så jeg venter selvfølgelig troligt ved mobilen og venter på Pokémons AHAHA, er allerede røget en level op, trods jeg bare sidder her…. hehe

Den primære grund til vores rejse var jo lillebrors Keiko tur. Han skulle træne karate i 3 dage oppe i bjergene, sammen med Tanaka Sensei, og nogle andre karate-gutter. Mens han har trænet karate, har jeg gået lidt rundt i Tokyos gader, og fået set en MASSE!!

Første dag alene blev brugt i Harajuku. Jeg startede her med at gå til Meiji-jingu, som er en helligdom. Vejret var rigtig godt, og solen skinnede. Jeg startede selvfølgelig ved porten, der ses herunder.

Japan 2 005

Jeg fulgte stien ind, og mødte derefter en anden port – torii, på japansk. Lige inden man går ind af porten til helligdommen, er det tradition at vaske hænder og mund ved et lille vandsted – ved ikke lige, hvad man kalder det. Men der er nogle små ting, man vasker sig med (billede kommer i et andet indlæg, da der var mange ved Meiji, og jeg derfor ikke fik et ordentligt billede).

Japan 2 017 Japan 2 018

Når man vasker sig, skyller man først venstre hånd, derefter højre. Så fylder man sin venstre hånd op med vand, gurgler det i munden/skyller munden, og spytter stilfærdigt ud. Herefter skylles venstre hånd igen. Til sidst vasker man håndtaget på det, man har skyllet sig med, og går videre. Jeg vaskede ikke munden, må jeg nok erkende, da vandet ikke var vildt rent – eller, det var sikkert fint nok, men jeg er ikke interesseret i at blive syg på min ferie, så det må være sådan… og jeg så da også nogle andre, der heller ikke gjorde, så tænker det er fint nok. Jeg gjorde mit for at udvise respekt.

Jeg kom så ind, og det første jeg ser, er Ema’er. Det er personlige ønsker og/eller udvisning af taknemlighed, som man skriver på en træplade. Derefter hænges de op til det dertil egnede ophængningssted, eller hvad man nu skal sige, og de er derfor til stede til alle cermonier, hvilket skulle hjælpe med at få ønsket til at gå i opfyldelse. Der er et motiv på den ene side, og ens ønske på det andet (jeg ved lidt om netop dette, fordi jeg har læst manga, mega fucking rip lolol). Her er nogle eksempler på Ema’er, jeg synes var smukke.

Japan 2 019 Japan 2 024 Japan 2 025 Japan 2 026 Japan 2 027 Japan 2 030

Helligdommen var under renovation, og selve helligdommens main hall har jeg ikke fotograferet up close, både fordi man ikke må/burde, men også fordi jeg vil udvise respekt. Jeg bukkede også foran denne, da jeg kom derop, dog usikker på, om det var rigtigt gjort… føler mig som en totalt faker, fordi jeg jo ikke tror på det som sådan :/

Japan 2 034

Herefter gik jeg en tur i den omkringliggende park. Der var et Treasure Museum, der dog desværre var lukket – kun åbent weekender og helligdage (what??).

Japan 2 059 Japan 2 040 IMG_0227 IMG_0225Japan 2 055

Tønder med sake ude foran templet, der bliver givet til “guderne” eller spøgelserne af Meiji-familien, der levede i Meiji-tiden (som templet tilhørte, og hvor de nu ligger begravet).

Japan 2 070

Herefter bevægede jeg mig mod Daiso – en 100 yen store, dvs. lidt ligesom vores Tiger derhjemme. De havde ALT, virkelig ALT, og til omkring de der 6-8 kroner, noget af det kom der dog taxes på. Jeg fik købt lidt foddetox (for sjov lol), en vandmelon drik (mega klammo :/), fordi jeg var tørstig, og en del af en gave til min mor, hehe. Derudover tror jeg ikke, jeg købte noget? Gemte det til, når jeg skulle derhen igen senere med lillebror <3

Japan 2 080 Japan 2 084

Herefter gik turen ned ad gaden – en virkelig VILD gade, altså, min 13-15 årige selv ville have været ELLEVILD, altså, det er helt latterligt! Der var så meget “emo” tøj, det var helt sindssygt, og så mange smukke ting og sager, sko, smykker, alt muligt – der lå tilmed en Claire’s, der bare var MIT tilflugtssted back in the day, hvor jeg købte farverige accesories og pangfarvede tutu-skirts. Jeg måtte derfor også lige ind i LaForet, hvor de nærmest udelukkende solgte den slags tøj. Desværre ret dyrt, så jeg smutte elegant forbi :/
Så hoppede jeg i Forever21, hvor jeg brugte 100 år, og kun fandt like 2 ting :/ en grøn top, og en flower-power kjole. Det ligner mig ikke at købe så lidt tøj!
– så skulle jeg mod Harajuku Gyoza-Ro, for at købe Gyozaer, men kunne fucking ikk finde lortet, så jeg gik videre.
Jeg havnede her i Oriental Bazaar, der var en souvenirbutik. Jeg undgik at købe noget, da jeg gerne ville have lillebror med ind, selv om han havde sagt nej – de havde simpelthen så mange fine ting derinde, han ville elske det!

Japan 2 087

Turen gik herefter ned gennem Omote-Sando, som er en gade, hvor der ligger alle de store brands, som jeg absolut ikke giver en fuck for. Men Gucci, Chanel, YSL, osv.
Jeg skulle også have været i Bedrock og Condomania (mest for sjov), men orkede ikke sidstnævnte, og kunne ikke finde førstnævnte, så det kom helt af sig selv!

 

***

Så gik jeg videre mod Shibuya, hvor jeg selvfølgelig lige måtte ned og nappe nogle billeder af Hachiko i dagslys… dette havde jeg også lovet lillebror.

Japan 2 099 Japan 2 094

Herfra smuttede jeg i DisneyStore (fordi 3 dage i Disneyland obviously ikke er nok til mig??). Der var virkelig smukt. Af en eller anden årsag præsterede jeg at misse den store flotte indgang, og faldt i stedet over sideindgangen, der var helt sort?? jamen ok. Japan 2 100 Japan 2 101 IMG_0243

Generelt dørene ind til butikken, og hele butikkens indretning var langt flottere end i København! Den var opbygget i 3 etager, hvor jeg kom ind på den midterste. Her går man rundt om et slags spejl i midten, lidt ligesom selve slottet i Disneyland. Gik man op af hvirvel(?) trapperne, begyndte farven at skifte fra (kan ikke huske) til langsomt at blive mørkeblå og med stjerner. Øverst oppe var der en klokkeblomst. Omvendt, når man gik ned, skiftede farven til lyserød, og man trådte ind i Alices verden. Meget fint.

IMG_0239 IMG_0240 IMG_0242

IMG_0237 IMG_0236

Hvad kan jeg sige? Jeg er en sucker for Disney. Og spisepindene var bare for søde – og totalt lillebrors stil. Men da jeg ikke kunne vurdere, hvilke han helst ville have, undgik jeg at købe dem :/

– Herefter er jeg begyndt at blive godt træt i fødderne.. Jeg har stadigvæk 3 butikker to go – Loft, Fake Tokyo og Shibuya 109. Så jeg begynder at trave af sted. I Loft fandt jeg nogle andre flotte spisepinde med form som Star Wars lyssværd, men ellers ikke det store – Fake Tokyo var kedeligt as fuck, og jeg besluttede med mig selv, at jeg ikke magtede Shibuya 109. Så jeg skulle gå tilbage til Shibuya Station fra Fake Tokyo, og gemt hvem der managede at fare totalt fucking vild??? Jeg fatter ikke, det var muligt, for det var så simpelt, at finde tilbage. Men I managed to get fucking lost. Wow 🙂 jeg skulle også have været i Ebisu, i henholdsvis Harcoza og Okura, men jeg magtede ikke at gå mere. De 30 minutter på gåben derhen orkede jeg ikke. Så Enjoy House (burgerbar og almindelig bar), samt Ebisu-Yokocho, madmarked, blev droppet, og da jeg endelig fandt til Shibuya Station igen, tog jeg selvfølgelig direkte hjem!

Lige overfor vores hotel har vi henholdsvis en Family Mart (lille kiosk-agtig ting), og en Doutor Coffee. Da jeg var okay tideligt hjemme, kunne jeg lige nå at få købt mig en sandwich med, som bror og jeg har smagt før – den er så lækker! Frisk æg (lidt alla æggesalat faktisk), avocado, laks, mayonnaise og salat… mmh, så lækker. 480 yen. Jeg købte så en cola zero til ovre i Family Mart, og smuttede ellers over på hotellet, for at nyde den. Jeg spillede Pokémon Go, mens jeg spiste, og da jeg ville tjekke Instagram efterfølgende, faldt jeg i dyb søvn og vågnede først 91284237 timer senere. Så der var det sengetid. Og det var så den dag! 😀

IMG_0249

– Cecilie x

PS. Glem ikke at følge mig på Bloglovin’, enten med profil derinde, email eller facebook, så du ikke misser et indlæg fra min fantastiske tur. Nok er jeg nogle dage bagud (okay faktisk præcis en uge, fucking rip), men jeg prøver at få opdateret regelmæssigt – og ellers kommer de bare, når jeg er hjemvendt igen :3 Hehe, sorry det tog så lang tid, men håber I har nydt indlægget i dag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tokyo - dag 2 - Tokyo Station