Hvad har jeg lært i SFT? #18

Julemarked i Sverige, 2017

Hej bloggen, og velkommen tilbage.

 

I weekenden, fra d. 15-17. december, tog min familie og jeg et bette smut til Sverige, hvor vi skulle se på Julemarked. Det har været en mindre tradition, at vi tager til enten Sverige eller Tyskland henover julen, hvis vi har tid, og tager på julemarked – og faktisk plejer det at være enormt hyggeligt. Dog vil jeg sige, at Tyskland klarer sig bedst – sidst vi var i Sverige, var vi i Göteborg, og det var… ikke den vildeste oplevelse. Det var hyggeligt, og vi var på et tidspunkt inde i en forlystelsespark-lignende-fidus, hvor de havde pyntet op, og det var rigtig flot. Men ellers, så var det ikke noget specielt. Jeg mener, vi var i Hamborg det ene år, og dér var fedt i juletiden!

 

Men nu skulle det handle om denne weekend, hehe.

Jeg startede dagen ud, med at skulle til SFT oppe på psyk, og derefter et smut i julecafé, som de holdt i OPUS. Et fantastisk initiativ, og enormt hyggeligt.

img_6818 img_6820

Som I kan se, var jeg klædt på til lejligheden… haha. Det var rigtig hyggeligt, der havde også været julecafé fredagen inden, hvor jeg også havde deltaget. Vi tog stort set alle sammen direkte fra SFT og over i julecaféen for at hygge os, og nogle af os hjalp tilmed, med at lave en kage. Jeg havde stemt for julesmåkager, men det blev altså til en ølkage i stedet for. Det sjove var jo så, at vi jo… ja, befandt os i psykiatrien, og i psykiatriens lokaler, så da vi skulle skære kagen ud, var der jo ligesom ikk’ nogle knive :)) så vi stod bare… øh… hvad gør vi nu? Og der var bare intet at gøre. Vi var fucked. Knive var simpelthen ikke til at opdrive nogle steder… så til sidst måtte vi finde en saks, og så måtte vi simpelthen KLIPPE kagen ud. Det var… lidt kikset… en af sygeplejerskerne kiggede også bare på mig: “Ja, man må jo ikke skære i sig selv her… kun klippe i sig selv, åbenbart.”, og i swear, alle os, der havde været med til at bage kage, flækkede af grin. Det var enormt kikset, men kagen smagte nu meget godt alligevel!

 

Mine forældre kom og hentede mig bagefter, og så kørte vi til Helsingør og tog færgen til Helsingborg… og her i familien går vi altså all in på jul, der er ingen smalle steder, så vores bil så således ud:

7jdiuv

img_6826

… og der blev selvfølgelig blastet julemusik ud af højtalerne. Ellers er det jo ikke rigtigt jul, vel?

Vi havde lånt en lille hytte oppe i Sverige, hvor vi kunne bo, og ja… der skulle vi så bo, weekenden over, og til min skræk og rædsel, så var der ikke noget toilet :)) eller jo, det var der, men det var et muldjordstoilet, så det måtte kun bruges, når man skulle lave nr. 2, så fortrinsvis skulle man altså tisse ude i skoven… i died, for det var dén tid på måneden. Heldigvis havde jeg nogle forstående familiemedlemmer, der alligevel syntes, at det var lige barskt nok, så jeg fik lov til at bruge toilettet, når jeg også skulle tisse, thank the lord. Kan dog fortælle jer, det er en… sær oplevelse, at bruge sådan et muldjordstoilet. Og varmt vand, det var der heller ikke noget af. Kan godt fortælle jer, jeg fandeme ALDRIG NOGENSINDE skal være spejder. Men det var da hyggeligt nok, og en del af charmen, I guess, haha.

 

Dagen efter stod vi op, bright and early (kl. 8:45 for mit vedkommende, hahahahaha), spiste morgenmad, og jeg gjorde mig klar. Morgenen startede selvfølgelig med en god kop te, for mit vedkommende, og min farfars kones.

img_6849 img_6846

Og JA, jeg er en af de typer 😛 jeg elsker at læse de små beskeder, der er på nogle af teerne. Jeg føler, at jeg bliver så klog, og får sådan et lille selvtillidsboost af det. Hate alt det I vil, i don’t care, haha.

 

Efterfølgende tog vi af sted mod Övedskloster, for at se det julehalløj, de havde dér. Jeg var totalt pumped. Jeg har virkelig en ting for klostre og kirker, jeg ELSKER det, gives me life. Kan virkelig ikke beskrive min kærlighed til det, jeg føler bare sådan en weird connection?? Min lillebror var all “kloster? seriøst? fuck det lyder kedeligt” og jeg var bare stoked, haha. Så af sted tog vi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ca. så glad kan man se ud, når man ankommer til klostret (og man er PUMPED), og sneen netop begynder at dale, og man får et ride op til klostret… altså kunne det have været mere perfekt planlagt? Jeg har croppet resten af min familie ud, fordi ved ikk’ lige, om de føler for at være på bloggis, så det er bare mig og mit kæmpe smil, hello.

 

Vi ankom på klostret, og jeg vil sige… det var ikke vanvittig pyntet op, altså, jeg havde forventet noget mere, haha. Jeg vil ikke engang vise billederne, jeg tog, for nu, hvor jeg ser på dem, er de faktisk ret triste, haha. Men inde i de forskellige bygninger, var der pænt pyntet op i de forskellige boder og sådan, og DET var flot!!

img_6850 img_6852

Det her var inde i den første bygning, vi var i. Der var også et julekor, der sang, hvilket var slightly sært, men yanno. De havde nogle enormt søde lysestage-ting, som man kunne sætte ned i flasker, der var formet som hhv. blomster og stjerner, og de var bare gooooals til stearinlys, og derudover solgte de noget fucking god chokolade. Jeg gik dog tomhændet derfra, da de ikke tog i mod visakort, og vi…… ikke havde nogle svenske kontanter. Det var faktisk lidt trist, fordi jeg ville VIRKELIG gerne have haft lysestagerne. OHWELL.

img_6856 img_6857 img_6862

Lade nr. 2 var også enormt flot pyntet op. Boderne var så hyggelige, og jeg elsker generelt bare stemningen ved, at det ligesom foregår her på klostret, og der bare er den vibe, der er. Det var fantastisk. Desværre var der bare lidt mange mennesker, så jeg fandt hurtigt mig selv isoleret og gemte mig lidt, fordi jeg ikke helt brød mig om det… whooops. Desuden havde jeg også nogen på min messenger, der var lidt “vigtigere”… Hehe.

 

Nå, efter at have været derinde, gik vi så en tur rundt om klostret, hvor jeg selvfølgelig knispede lidt billeder af de bygninger/huse, jeg syntes var flotte.

pc160009 pc160010

Altså, I’m just gonna say it… 10/10 would live here, selv om det grænser op til et kloster… eller rettelse, intet “selv om”, det er bare en awesome ekstra fact, jeg er fuldkommen fucking vild med. Det ser sgu da pissehyggeligt ud??? don’t argue?????? #drømmen

pc160013 pc160016 pc160018 pc160019

Ca. her, på dette nederste billede, ser det blotte øje bare… et kloster.

Cecilie ser en excellent mulighed for at stikke af fra sin familie og #explore, så… det gjorde hun!

pc160021 pc160022 pc160024pc160027

Turns out, der ikke var det store at #explore, men altså… sådan er det. Til gengæld så det røde hus også 10/10 worth living in-agtigt ud, så… ah.

Men ja, jeg tog turen tilbage til min fam, tror ikke rigtig de havde opdaget, at jeg var gået på “eventyr”, haha. Vi tog et smut ind i den sidste lade/stald, der var virkelig grineren bygget op:

img_6866 img_6867 img_6870

Ærligt, det er da den SØDESTE, SJOVESTE idé ever???? sådan nogle cute boder, og sådan en genial måde at opsætte det på… jeg er fan!!! En af boderne havde tilmed smagsprøver på en milliard chips, så jeg prøvede meget diskret at se, hvor mange, jeg kunne nå at smage, før det blev weird… måtte opgive, fordi der hele tiden gik så mange mennesker forbi, øv.

 

Efterfølgende gik vi bare lige en hurtig slutrunde, inden vi begav os hen mod bilen. Jeg var lidt skuffet over klostret og julen dér, jeg syntes ikke helt, at det var superfantastisk.

Mig: “Jeg er lidt skuffet over, at der ikke var mere… history du ved?”

Min lillebror: “Sagde du lige, du er skuffet over, der ikke var mere historie?”

Mig: “Ja, du ved… fun facts, historie, hvad er der SKET på det her kloster??? Sådan lidt… her blev 300 nonner slået ihjel, fordi man troede de var hekse-agtigt. I need to know.”

Lillebror: “Fuck, du er en nerd.”

… needless to say, så savnede min lillebror ikke history fun facts, haha.

 

Nå, vi kørte mod Ystad i stedet for, hvor vi regnede med, at der ville være noget mere j u l e m a r k e d

Jeg er en SUCKER for sådan “gamle byer” og ting og sager, okay. Jesus christ, det er ligesom med kirker og klostre og middelalderen, jeg kan virkelig ikke gøre for det, aner ikke hvor det kommer fra??? Så enjoyyyy:

pc160031

Blå er altså en utrolig flot farve, og det siger jeg ikk’ kun, fordi jeg har blå øjne ok

pc160032

Måske er det i virkeligheden svenskerne, der opfandt hygge??? look at this

pc160033

Elsker kontrasten på det her billede, fuck yes

pc160044 pc160050 pc160040

Hvis jeg skal til Sverige, bor jeg på det her hotel over baren okay, fuck det ser hyggenygge ud, i died

pc160042pc160054 pc160055

Have u ever seen such beauty? 11/10 would live here. Fuck den altan ejer mit hjerte, hele mit liv man. Det ser så hyggeligt ud, altså hvis jeg boede her, i could die in peace… det eneste der mangler er en kirke og/eller kloster ved siden af med vilde history facts, HAHAHA.

pc160059

Til sidst nåede vi så op på torvet, der var one hell of a disappointing place. What is this Sverige??? get over urself

Vi var også inde i en cute butik med søde Disney-julehjerter!! Man kan ikk’ se det så godt på billedet, men de var fa’me søde:

img_6874 img_6873 img_6875img_6877

Min farfars kone fandt også lige ovenstående piece of gold, som jeg smed på snapchat med “mottoet når ens familie bliver irriterede over, man bruger en time på makeup #hvemerdumnuhva :)))” – og i shit you not, jeg havde brugt en time på makeup, og de var begyndt at brokke sig tideligere den dag, hahaha, så det var bare spot on! HALLO, man skal sgu da se godt ud man, hahaha.

Men der var ikke meget julesjov i gaderne, så slukørede besluttede vi, at det jo så bare måtte være tid til frokost, så vi tog et smut forbi Max, hvor jeg bestilte en smækkerlækker avocado burger, som… jeg ikke tog billede af, men den smagte perf. Købte også lige en varm kakao 2 go, for det var fandeme cold outside.

Til min store glæde, begav vi os mod klostret, ja, her i Ystad. Vi var i Ystad, inden vi tog til Bornholm sidste sommer, hvor vi også var en tur oppe og gå rundt om klostret, og i klosterhaven, så min ass var stoked, da vi skulle derop igen #klosterlivet #erjegivirkelighedennonne

pc160065 pc160069 pc160074 pc160075

Alle mine andre billeder af klostret var grimme, så I må tage til takke med de her cuteass ænder i stedet for… Klostret og klosterhaven var desværre lukket, så SAD LIFE, jeg håbede lige på noget history fact man, men blev skuffet igen, haha.

I øvrigt, vi havde min mors halvbror med, der er handicappet, og min mor spurgte sådan, hvad drenge-ænder hed… han svarede meget uskyldigt “Anders And”. Jeg flækkede af grin, som jeg forsøgte at hviske “andrik” til ham, hahahahahah. Poor thing.

pc160078 pc160077 pc160080 pc160079

Flere guiltypleasures af ting jeg finder strangely attractive, hahahah.

pc160084 pc160086

Og lige et par stemningsbilleder af julelysene i gågaden i Ystad 😛

img_6871

Sidst, men ikke mindst, så må jeg altså bare slå et slag for fantastiske JALLA JALLA kebab, jeg har ikke spist her, men jeg fucking flÆKKER AF GRIN, hver gang jeg ser den her vogn, hvem fuck kalder deres kebabsted jalla jalla har de ingen skam i livet hahahahahaha jeg dør man #følgermigselvud

 

Efter jeg havde haft min annual flækning over navnet Jalla Jalla, så kørte vi mod Willy’s, hvor vi handlede lidt ind, og tog derefter tilbage til sommerhuset, som… ja, var et vinterhus, nu, i guess, haha. Vi fik spist noget god mad, og derefter stod den ellers på Gløgg, brætspil, hygge, og Led Zeppelin. Jeg sværger det var goals #aesthetic, det gjorde altså bare noget… ville ØNSKE jeg kunne uploade videoen, hvor det rigtig kommer til udtryk!! ahhhh, det fik mig til at realize, jeg måske havde en skjult Led Zeppelin-fan i mig….

img_6881 img_6883 img_6892 img_6896

Gløggen var lidt for vild til mig, så jeg holdt mig til bland-selv-slik og chokoladekage, men hyggeligt var det! Jeg tabte til min far i skak, sad life, til gengæld vandt jeg over hele min fam i Carcassonne, så stik den!!!

Vil gerne informere om, at jeg brugte resten af aftenen liggende på gulvet, mens vi så Mr. Bean, fordi jeg havde spist så meget, i couldn’t move.

 

Fandt så ud af, jeg nok havde fået noget virus eller noget, for jeg sov ikke hele natten, pga. kvalme, og jeg skulle op kl. 6:30 og køre hjem med mine bedsteforældre, mens resten af familien kunne sove længe… det var en stram køretur :/ da jeg kom hjem blev jeg i sengen hele dagen og catchede op på julekalender, fordi jeg stadigvæk var så sløj og dårlig, og jeg fik næsten ikke spist… alt i alt, ikke en fantastisk vellykket søndag, men sådan kan det gå, I guess.

Og ja, egentlig ville jeg havde slået 3 & 4. advent sammen, men I får den sgu bare her. Min 3. søndag i advent blev jo nemlig, som sagt, brugt i sengen, efter en køretur hjem fra Sverige, og jeg var syg hele dagen, faldt i søvn henaf dagen, men da jeg vågnede var jeg ligeså sløj, som da jeg faldt i søvn, så jeg fik ikke tændt mit adventslys 🙁 men her var min adventsgave:

pc170097

En dejlig, brugbar knivsliber, og en sød, sjov gadget-ting – en Festivalbox med plastre, kondom, hørepropper, vådservietter, o.lign. Superfin idé, og som sagt, jo noget, jeg kunne bruge. Så var en glad pige, især fordi jeg gik og manglede en knivsliber, hehe 😛 #heldigemig.

Så nu venter jeg bare i spænding på, hvad den 4. adventsgave gemmer på!!

Jeg var i øvrigt næsten rask, da jeg vågnede mandag morgen, desværre havde jeg sovet dårligt, så kom ikke i skole… men ja, har det godt nu, og er ikke syg mere, så heldigvis var det bare en “døgnflue”, med den ubehagelige kvalme! Håber I havde en dejlig 3. søndag i advent, og jeg kan varmt anbefale julemarked – dog ville jeg skyde efter Hamborg, eller Flensborg i Tyskland, hvis jeg var jer (havde lige en snak med min farfar om, hvor vi havde været henne, og jeg elskede Tyskland, især Hamborg var bare superhyggeligt!!).

Jeg har intet blogindlæg fra Hamborg, DESVÆRRE, men jeg har fra Flensborg, som er her, og var i 2015. Sjovt, som jeg har nøjagtig samme outfit på, jeg havde på i år – i år bare spicet up med et bælte, haha, jesus. Nogle ting ændrer sig vidst aldrig 😛

Men selv om julemarkedet her i Sverige ikke var i top, efter min mening, så var selskabet det, og vi tog nok også primært af sted, for bare at have lidt fred og ro, til også at nyde hinandens selskab, som jo nok i virkeligheden er det, julen handler om <3

Glem ikke at følge med på Bloglovin‘. Til vi ses igen:

– Cecilie x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad har jeg lært i SFT? #18