Chokoladebrownies med Oreo

Fastelavnsboller? #forsinket

Nogle gange bliver man forsinket som blogger, og det kan man godt se, på lige netop dette indlæg, hvor jeg vil skrive om fastelavnsbolle-bagning…. i påsken. Åh gud. Ja, det tog lidt ekstra tid, og jeg havde faktisk skrevet indlægget på forhånd kun en uge efter, vi havde bagt, meeeen, så kom der en masse i vejen, og jeg ville lige finpudse det, og ærligt glemte jeg at ligge det ud…. fuck. Så nu kommer det altså xD

Herhjemme følger vi troligt med i x-factor, nok mest sådan lidt for sjov. I hvert fald – ingen x-factor, uden snolder. Den snolder blev så bagværk denne gang – og de efterfølgende gange, kan jeg så hilse at sige

I fredags besluttede vi derfor, at vi ville lave to slags fastelavnsboller.
Et par almindelige med vaniljecreme, et par almindelige med fasters hjemmelavede solbær-lakrids marmelade, og et par lavet ud af vandbakkelsesdej.

Mor, min bror og jeg, var derfor i gang i køkkenet hele eftermiddagen, hvor vi bare hyggede, drak sodavand og fik bagt de forskellige kager, og dekorerede dem efterfølgende.
Der er nærmest intet mere hyggeligt, end hjemmebag med familien 😀

Fastelavnsbollerne gik rigtig godt, og vi fulgte opskriften i Amo Den Store Bagebog 2, på side 74 og kagecremen blev også lavet herudfra. Opskriften kan også findes online her.
Herefter dekorerede vi med glasur – hvid og lyserød – samt krymmel i forskellige former, smag og farver.
image image

Personligt synes jeg selv de her blev rigtig cute – elsker den babylyserøde glasur, awhhhh <3
IMG_6804

Vandbakkelserne derimod gik knapt så godt… Vi brugte opskriften fra Amo i Den Store Bagebog 2, side 69 , som vi plejer, desværre er vores ovn forfærdeligt ustabil… og vi har siden fået ny. Opskriften findes også på Amos hjemmeside, men er ikke helt den samme, som i bogen.
Vandbakkelserne skal helst have ca. 25 minutter i ovnen, og man må se til dem efter ca. 20 minutter – eller før, så skal man bare være opmærksom på, at de falder sammen og bliver flade 😉 Hvilket vi altså var opmærkesomme på!
Men allerede efter de første 10 minutters tid, begyndte der at lugte brændt i huset 🙁 Vi forsøgte bravt at strække den lidt, men efter 15 minutter, måtte vi altså have dem ud… og de var desværre både brændt og totalt sammenfaldne.

IMG_6797

De blev dekoreret med flødeskum og krymmel, og smagte i og for sig fint, men den brændte eftersmag ødelagde lidt fornøjelsen. Men sådan skal det vel næsten være med hjemmebag 😀

Søndag besluttede min mor samtidig, at vi skulle have muffins. Så hun gik i gang med at lave muffins, en ny opskrift, hvorfra aner jeg ikke, men de blev lavet, og de smagte fantastisk – og så supersmukke ud 😛
Det var chokolademuffins med hvide chokoladeknapper i, dertil lyserød glasur (Y), sukker Star Wars stickers(???) og puttet i orange/sorte Halloween papirforme (MOR???). Det var noget af en kulturoplevelse, haha. Men de smagte fab, og det er jo det vigtigste 😛

IMG_6837
^ Lige et smukt billede, til at illustere, præcis hvor smukke, kagerne blev 😉 Simpelthen fantastisk. Og glasuren er så søddddd i farven!

– Cecilie x
Følg mig på Bloglovin’ enten med email, bloglovin’ profil eller facebook <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokoladebrownies med Oreo