Afslutning i SFT

Valentinschokolade

Hej bloggen, og velkommen tilbage!

Der har været lidt run på i den her uge, da jeg har været meget aktiv i min klinik, både ift. at være på klinikstedet, men også forberedelse og den slags. Det er noget nyt, jeg er begyndt på 😛 men snarest muligt får jeg også et indlæg op omkring mine første 2 uger (som måske når at strække sig til 3 uger, men ohwell).

 

Men nu – valentinschokolade! Eller virkelig bare any type of chocolate, man har lyst til. Valentinsdag er jo forbi, og altså… ærligt, jeg brugte bare valentinsdag som en undskyldning for at købe hjertepizza og lave chokolader, ligesom jeg bruger påsken som undskyldning for at købe chokolade, og halloween som undskyldning for at købe dyreformede nuggets, okaaay. Vi kan lige så godt være real omkring det.

I hvert fald. Modsat alle andre år, var jeg faktisk ikke alene på valentinsdag. I hvert fald ikke den første halve time af dagen, lol. Jeg hænger p.t. ud med en, som jeg synes er spændende, så it’s all good. Han kom om tirsdagen, og der havde jeg selvfølgelig lavet chokolader til. Hvilket var en fail af flere årsager. Lad os starte ved begyndelsen, ikke?

 

Jeg fik et spike af kreativitet den ene dag, hvor jeg tænkte i mit hoved: “kunne det ikke være fedt, at lave nogle fyldte chokolader med granatæble shots i?”. Personligt synes jeg den idé var awesome. Bare for at gøre det lidt sukkerrigt og sappy, er det fordi ham jeg var sammen med, og jeg, plejer at drikke granatæbleshots sammen (ikke hver gang, vel, men hvis der skal hygges lidt). Nogle drikker vin, vi drikker åbenbart shots. Jeg syntes, idéen var fremragende. Det affødte jo så mit projekt om hjemmelavede chokolader… og jeg havde allerede købt en chokoladeform med hjerter! Ikke på grund af valentinsdag, må jeg nok lige indskyde, den var allerede købt… jeg valgte hjerteformen, fordi den var nemmere at rengøre end stjerner eller blomster ville være… det var pure dovenskab. At den passede perfekt i valentinsdagstemaet var kun en bonus. En heldig bonus. Let’s move along…

p2130244 p2130227p2110135

Det her er så det færdige resultat af chokoladerne. Altså, jeg synes ærlig talt ikke, at de er helt grimme. De blev da ret fine? Jeg er i hvert fald stolte af dem.

De nederste er… det skulle have været noget ganache/gelé, men det føles mere som vingummibamser. Med granatæble 🙂 #klogt.

Men jeg tænker, bare at springe ud i det, med opskrift og det hele, hva?

 

Jeg startede med de hvide. Dog vil jeg ikke starte min “opskrift” her, for… nu skal I høre forløbet. Jeg ville starte med de hvide, og jeg lavede et fint vandbad, til at smelte min chokolade. Men mit køkken er ikke så stort. Og jeg skulle også have bragt mit shot i kog, så jeg bedre kunne putte gelatine i. Så jeg havde på min 4. kogeplade, vandbad og chokolade. Og på nr. 2, havde jeg shottet. Jeg tænder gradvist for shottet, som min chokolade smelter. Jeg har en tallerken stående på kogeplade 1, så jeg nemt kunne blande smeltet og ikke-smeltet chokolade.

Hvad jeg ikke opdager er, at jeg har tændt kogeplade nr. 1. Uden helt at forstå, hvorfor min chokolade bliver ved med at være varm, selv om jeg har puttet den over i den kolde ikke-smeltede chokolade, prøver jeg at få den kølet ned. Jeg ser væk et øjeblik, undres over, hvorfor mit shot heller ikke bliver varmt, og min chokolade brænder sig fast. Jeg tænker hvad fanden. Jeg finder ud af min fejl. Jeg skynder mig at slukke kogepladen, og jeg kaster nærmest min dybe tallerken ned i vasken, prøver at køle den ned, den eksploderer og revner. Jeg står tilbage. Slukøret. Hvad har jeg dog gjort.

Al min hvide chokolade er væk.

FUCK MIG, OG FUCK MINE LORTE SKILLS.

 

Jeg går videre i processen. Tager de lyse.

Nede i Lidl har de en god mælkechokolade med saltlakrids i, og jeg ville gøre dem kunsten efter. Så jeg går ned i Kvicklys bland-selv-slik, og køber saltlakrids. Jeg fandt ud af, det var ret hårdt at skære i, så det fik nogle sekunder i mikroen, 10-20 sek, og så kunne jeg let skære det ud (dog obs. det bliver ret varmt, så lad være med at brænd fingrene, ligesom jeg gjorde ((:). Jeg smelter min lyse chokolade, jeg blander de skårede stykker saltlakrids i, en tur i fryseren, og voila. Mælkechokolade med saltlakrids.

p2110114 p2130198 p2130207

Personligt syntes jeg, at de smagte ret godt. Rigtig fint. Dog vil jeg slå et slag for, at saltlakridsen nok skal hakkes finere næste gang, og ikke bare skæres ud, da det var nogle rimelig heftige stykker, at få ind i munden xD og så lige huske, at tage chokoladerne ud af køleskabet (hvis man opbevarer dem på køl) lidt før, at de skal spises, da lakridsen ellers bliver rigtig hård at tygge i. Men jeg syntes, det var forholdsvis succesfuldt! Der var ca. 100 g mælechokolade, og 25-50 g saltlakrids.

Her kommer hagen så: han kunne ikke lide mælkechokolade :)) Hvad er der galt med mig :)) hvorfor gør jeg dumme ting :)) Men ja, that happened, it was embarassing og saddening, for nu havde jeg jo også valgt saltlakrids, fordi han godt kan lide lakrids, urghhhhh. Heldigvis kunne jeg også lige dem, så jeg kunne da spise dem selv. Men øv, for helvede, haha.

 

Dernæst lavede jeg de mørke. Det var ca. her, jeg opdagede, at jeg ikke magtede et vandbad, og jeg begyndte bare at varme lortet i mikroovnen. Så måtte de fandeme undvære det famøse knæk, jeg magtede det ikke xD

p2130219 p2130218

Jeg ved faktisk ikke helt hundrede, hvordan de smager. For dem jeg tog fra til testers, var også dem, jeg havde glemt en af ingredienserne i :)) men det var meningen, det skulle være mørk chokolade og hakkede mandler, og så lidt frysetørret jordbær på toppen. De testers, jeg smagte, uden mandler, smagte fint nok… så jeg satte bare min lid til, at dem med mandlerne i, også smagte fint. Mørk chokolade kunne han heldigvis godt lide, så han smagte på dem, og sagde, at de smagte fint. At jeg havde gjort det… godt, tror jeg? Kan ikke helt huske, men han var da ikke alt for voldsomt skuffet, så det var da… rart. Haha. Der var ca. 100 g mørk chokolade, og måske 25 g (?) hakkede mandler, og så lidt drys af knust frysetørrede jordbær, der selvfølgelig blev puttet i, før chokoladen røg i.

 

Og så lige et par af de lyse og de mørke samlet, fordi jeg puttede dem i samme boks, lol.

p2110161 p2110168 p2110180

 

Og nu, til de hvide. Det var en længere proces. Især fordi jeg så også brændte den næste plade chokolade i mikroovnen, eller i hvert fald halvdelen af den, halle-fucking-luja man. Nå. Det var tragisk, men til sidst lykkedes det. Med undtagelse af, at jeg selvfølgelig managede at fucke en smule op. Jeg havde besluttet, der skulle hakkede gajol-med-granatæble-smag i toppen af dem, for at vise, hvad vi gik ind til, og derefter det her ganache ind i midten. Lad os bare sige, at jeg i min panik over, at det ikke størkede, hældte en shitton af husblas i. Så meget, at… der røg omkring 6 blade husblas i, til ca. 150 ml væske 🙂 flot. Kan afsløre, det i hvert fald stivnede til sidst. Meget. Så det blev små gelé-vingummier, der kom ind i… det tror jeg lige, jeg reviderer til næste omgang, for det var da fandeme for dumt. Men de blev flotte.

p2110110 p2110117 p2110130

Ca. sådan her forløb processen. Og sådan her kom de til at se ud… Jeg tror, der var 200 g hvid chokolade tilbage, og så selvfølgelig de 6 blade husblas, 150 ml shot, og 5 gajol, jeg havde skåret i stykker.

p2110152 p2110159 p2110139 p2130188

Hvad siger I så, hvad?

Men ja, turns out, han så heller ikke er fan af hvid chokolade, så det var jo fantastisk, at jeg var så tumpet at lave så mange af dem. Jeg kunne selvfølgelig have spurgt, inden jeg gik i gang, men jeg ville bare hellere ikke… give overraskelsen væk, vel? Så ja. Tror jeg har lært min lektie nu, ikk.

 

Så ja, det var lige en beretning om mit lille valentinschokolade-eventyr…

Og så lige lidt flere chokoladebilleder, efter jeg puttede dem i min Tupperware snackboks, because why the fuck not, giv mig en chance, jeg var så stolt okaaay.

p2130241 p2130270 p2130249 p2130245 p2130250 p2130267 p2130269 p2130252

 

Så ja. Det var det for denne her gang. Jeg håber, at I andre med hjemmelavede projekter for valentinsdag, gik lidt bedre end mit gjorde. 😛

Men jeg har da ikke givet op. Jeg har købt tre plader mørk chokolade, stadigvæk lidt saltlakrids til overs, og sådan… så det er op på hesten igen, på et eller andet tidspunkt, tænker jeg… Det skal jeg nok klare. 😛

 

Glem ikke at følge mig her eller på bloglovin‘. Til vi ses igen:

– Cecilie x

1

  • Askmanden

    De ser godt nok lækre ud de chokolader du har lavet her. Du har åbenbart noget talent, når det drejer sig om noget spiseligt. Blive endelig ved med det.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afslutning i SFT