Hvad har jeg lært i SFT? #16 - Mål

1. & 2. advent, 2017

Velkommen tilbage på bloggen!

På grund af manglende tid, valgte jeg, at slå første og anden søndag i advent sammen til ét indlæg, så here goes!

Første søndag i advent blev bl.a. brugt på min fars arbejde, hvor der var juletræsfest. Så jeg benyttede lejligheden til at hoppe i mine fine, dybblå julekjole fra Boohoo… jeg snatcher enhver mulighed for at dress up, hehe.

img_5710 img_5709img_5711 img_5712

 

Som forberedelse til juletræsfesten, havde vi traditionen tro blandet ca. 100 slikposer til børnene, d. 30/11, da det blandt andet er min familie, der står for slikposer og julegaver til de små… og jeg kan love jer for, at der var slik i lange baner! Se selv:

img_5507 img_5515

Det var lidt ligesom julemandens værksted, hjemme hos os, den torsdag. Kan afsløre for jer, at der kom 1 200 g Haribo pose, 1 dobbelt Twix, 1 Maoam, 1 Kinder-stang, 10-11 frugtkarameller, og syv Cloetta juleskums-nisser i én slikpose, så… det var en heftig en af slagsen 😛

Ude til selve juletræsfesten hjalp vi bl.a. til med at lægge æbler, klementiner, pebernødder og honningkagehjerter på bordene, lægge pakker under træet, og ellers bare forberede, og senere ryddede vi også op. Som jeg er blevet ældre, er det her min yndlingsaktivitet til hele juletræsfesten – al forberedelsen og oprydningen, og jeg elsker at puste lysene på bordene ud, når vi er færdige, og hælde sjatterne ned i en spand, når vi rydder sodavand af bordene, og se, hvilken farve det bliver, når man er færdig. Haha.

pc050154 pc050162

Efter festen blev der da også, til lidt rester… Normalt plejer jeg at få en slikpose, hvis der er nogle i overskud, og så en kagedåsefuld pebernødder, og et honninghjerte eller flere, til at tage med i skole, til mine venner/veninder. Men nu, hvor jeg er flyttet hjemmefra, så fik den ikke for lidt! Jeg kom hjem med intet mindre end 1.544 g pebernødder(!), en kassefuld æbler, lidt klementiner (jeg er allergisk overfor citrusfrugter, men min mor pointerede så fint, jeg kunne stikke nelliker i, og lade det dufte lidt af jul), 2x slikposer (fordi jeg også havde fået lidt overskud fra da vi blandede), og fire honninghjerter (hvoraf jeg har spist 3 af dem, haha). Så jeg kan love jer for, det bliver en tyk december, for mit vedkommende 😛

Jeg fik også en gave af mine forældre, som tak for hjælpen til juletræsfesten, nu, hvor jeg ikke længere er barn, og dermed “automatisk” får en gave 😛

img_5759

Min mor kender mig altså bare hammergodt! Elpiskeren var fordi min lillebror åbenbart havde brokket sig over, jeg ikke ejede sådan en, da vi skulle bage kage hos mig sidst, og silikoneholderen var en, jeg så nede i Netto, hvor jeg straks udbrød til min mor: “EJ, dét var smart!” ugen før. Jeg havde overvejet at skrive elpisker på min ønskeseddel til jul, men det blev jo så ikke nødvendigt. Den har også været testet, da jeg prøvede at springe over, hvor gærdet er lavest, da jeg skulle lave finskbrøddej… den gik ikke…

 

Men udover juletræsfest, var det selvfølgelig også 1. søndag i advent, og det kommer ned til det helt basale, som er… adventskrans og stearinlys!

Min mor, havde lavet en fin adventskrans til mig, som jeg kunne få med hjem i lejligheden, og jeg synes den var så fin, at jeg jo slet ikke havde lyst til at tænde den! Jeg mener, helt ærligt?

img_5675img_5673

 

Derudover havde jeg tigget og bedt hende om at købe adventsgaver til mig, og forslået, at jeg gav hende 200 kr., og så kunne hun købe lidt til mig for det… for jeg ville bare ikke miste glæden ved adventsgaver, selv om jeg var flyttet hjemmefra!! Men sød og fantastisk, som min mor er, overraskede hun mig med, at hun allerede havde købt adventsgaver… Jeg blev så glad og rørt, at jeg begyndte at græde, da hun fortalte mig det, og hun grinede af mig :(( Haha. Så ja, jeg skulle selvfølgelig åbne min første pakke i år 2017, søndag d. 3. december. Den så sådan her ud:

img_5758

Min mor havde snakket om, at jeg skulle have en anden skraber til mit badeværelse, så… det fik jeg! Og derudover ved hun, at jeg prøver at spise lidt sundere, og uden så meget sukker i, så der kom en gang “uden tilsat sukker”- slik på bordet også… jeg er fan!

 

Og sådan forløb min første søndag i advent, mere eller mindre. Jeg tog efter juletræsfesten med hjem til mine forældre og spiste, hvor vi hyggede lidt, inden de var så søde, at køre mig hjem. Hjemme tændte jeg så min adventskrans, og sad inde i stuen og nød det, mens jeg… ja, lavede et eller andet på computeren, haha. Nu jeg tænker over det, tror jeg faktisk, at jeg sad og skrev ønskeliste!

 

***

2. søndag i advent, blev ikke mindre hektisk end første søndag… jeg synes altså søndagene i december er vildt travle! Burde det ikke være dér, der var ro på? Så man kunne nyde stearinlysene i ens adventskrans, mens man drikker varm kakao og ser julefilm? Altsåååå…

Denne gang stod den på hjemmebag, hjemme hos min mor (jeg havde ellers gået og glædet mig til, at det blev hos mig!). Det var også derfor, jeg skulle lave finskbrød-dej. Oprindeligt skulle jeg også have lavet jødekager, men da jeg ikke havde noget hjortetaksalt, besluttede vi, at vente med dem.

Jeg kom hjem til min mama, og vi gik ellers i gang med at bage – først vaniljekranse. Til vores alles ærgrelse (eller, nok mest min mor og jeg, de andre har sgu nok ikke opdaget det), var min mors lille julehæfte med opskrifter blevet VÆK, så vi måtte finde alternative opskrifter. Vaniljekransene var en Mette Blomsterberg-opskrift, og de smagte helt fint – men ikke lige så godt, som dem vi plejer at lave… men hundrede gange bedre, end dem man køber, alligevel, hehe. Kunne da heller ikke holde snitterne væk fra, at sidde og smugspise lidt af kagerne, indimellem – hjemmebag smager jo for helvede bare godt, altså!

Dernæst måtte vi videre til finskbrødene, og dét blev en sand katastrofe, jeg absolut IKKE er stolt af. Min dej kunne slet ikke samle sig, overhovedet, den smuldrede totalt. Vi fik dog lokaliseret, at problemet nok var, at jeg havde brugt rigtig smør, i stedet for margarine eller blandingsprodukt, så dejen nok bare ikke var blevet lind nok, til at kunne samles, fordi smørret var så hårdt… så det blev et værre pillearbejde, at sidde og form hvert enkelt finskbrød for sig… så er 150 finskbrød pludselig mange… eek. Det hjalp dog lidt på det, da min far smed dejen i mikroen. Men den var stadigvæk ikke optimal… til gengæld smagte de hammergodt, så 1-0 til mig alligevel! HAHA! Opskriften var fra Amos Julebagebog, eller hvad den nu hedder, og er den, der hed “Luksus Finskbrød”.

Til sidst måtte vi i gang med brunkagerne, der bare er en typisk købeblanding, og så følger vi bare instruktionerne bag på – sidste år blev de HAMRENDE gode. I år smagte de så klamt, at min mor kylede dejen direkte ud, og smed de kager ud, vi havde lavet. De smagte altså også ulækkert… dog skar det alligevel lidt i mit hjerte. Men så blev der i stedet for tid til havregrynskugler, så dem fik min mor æren af at trille, mens min bror og jeg gennemgik vores afdøde oldemors sager, for at se, om der var noget, vi ville arve – jeg smider i øvrigt nok nogle billeder på bloggen af hjemmebaget på et eller andet tidspunkt, i et andet indlæg, for vi havde simpelthen så travlt til julebagningen, at jeg ikke nåede det!

For jeg ankom omkring kl. 11, og kl. 13:30, så skulle vi køre, da vi skulle til julehygge ude på det bofællesskab, hvor min mors halvbror bor, og vi havde så travlt efter julebagen, at jeg måtte lægge min makeup i bilen… hvilket altså IKKE er en easy task, når man er så fucking blind, som jeg er, haha.

Men den stod på hygge med småkager og varm kakao, og bingo-banko. Selvfølgelig snuppede jeg endnu engang muligheden, for at klæde mig ud, som en lille, fin julepige… HEHE.

img_6303 img_6300

Af en eller anden årsag, ender jeg altid ude på et toilet for at tage outfit-selfies? Er jeg okay??? Haha.

Min far vandt sidste runde bingo, og der var sidegevinst til højre side, så min lillebror fik også en gave. Min far vandt en pakke julechokolade, og min bror juleservietter og et bloklys. Jeg fik alle gaverne med hjem, så vi havde noget til juleaften, så det var jo bare fedt!

 

Siden det jo var advent, skulle der også åbnes en gaaaaave. Kan I mærke, jeg er lidt euforisk, når det gælder gaver? ‘cuz I am

img_6362 img_6379 img_6375 img_6388 img_6376

Jeg ved godt de her gave-billeder ikke er så æstetisk tilfredsstillende, som de kunne have været, men jeg synes det add’er lidt, at jeg har valgt at bruge julepapiret i baggrunden… det er jo en adventsgave, haha. Og som I kan se, stod den denne gang på lækkert køkkenudstyr fra Tupperware, som jo altid kan bruges. Min mor har fablet nonstop om den lille dejskraber fra Tupperware, og den er åbenbart så uundværlig, at jeg måtte eje en. Så nu har jeg det. Paletten har jeg længe ønsket mig, og hulskeen er også god at have ved hånden – og hvem kan ikke bruge salatbestik? Så alt i alt enormt vellykket, og ting, jeg ikke havde i forvejen. Til jeres information, så er jeg en lettere Tupperware-fan, og jeg var også til Tupperware-party i… november eller oktober, jeg husker det ikke lige, hvor jeg også har tænkt mig, at skrive lidt om det… hehe. Men ja.

Som et slags lille ritual, satte jeg mig igen ind i stuen, om aftenen, tændte min adventskrans, og begyndte at læse lidt lektier – jeg er ret meget bagud på den konto, men who cares. Jeg gør mit bedste. Og til min store glæde, fandt jeg jo så pludselig ud af, at…

img_6307

Der var kommet sne! Simpelthen!

Jeg har et bette juletræ stående ude på min minialtan, som er klar til brug juleaften, og da jeg gik forbi døren, spottede jeg, at der var noget på træet… sne! Wuhu. Ikke meget, men lidt. Så nu er det i hvert fald en slags jul.

Jeg følger selvfølgelig også med i julekalender i tv’et. Eller, online. Julekalender, i hvert fald. Jeg har ingen kanaler, udover DR-kanalerne, og jeg synes, den der Snefald, den virkede lidt sær. Men til min store lykke, var der så Jul på Vesterbro, på DR.dk, så den ser jeg. Derudover er der også Absalons Hemmelighed online, som jeg også er startet på – er ét afsnit bagud, lige p.t., men… jeg har jo også set den, i hvert fald to gange, før, så det går nok. Synes virkelig Absalons Hemmelighed er en af de bedste julekalendre (udover Nissebanden og Bamses Julerejse), sammen med Pagten og Jesus og Josefine. Og selvfølgelig Jul på Vesterbro 😛 iiiih! Jeg elsker bare julen!

Så ja, det var lidt om mine advents, der har været.

Glem ikke at følge med på Bloglovin‘, så du ikke misser et indlæg <3 Til vi ses igen:

– Cecilie x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad har jeg lært i SFT? #16 - Mål